De papa 17 aug 2017 Soraya Vogelaar

Mannen vertellen hoe het écht voor ze was om hun vrouw te steunen tijdens de bevalling

De bevalling is spannend en pittig tegelijk en ja, dat is het ook voor de aanstaande vader. Het is véél meer dan alleen haar hand vasthouden. Want wat doen al die emoties en indrukken eigenlijk met een man? Zes mannen vertellen hoe zij de bevalling ervaren hebben.

Aan Romper vertellen de mannen hoe dat moment in de bevallingskamer, echt voor hun voelde.

1. Bang en blij tegelijk

‘Ik wist niet dat het mogelijk was om tegelijkertijd bang en blij te zijn. Ik wist niet wat ik met mijn handen moest, en toen was mijn er. Ik zag hem ter wereld komen en ik was gewoon in shock. Ik had nooit gedacht dat ik zo trots op iemand kon zijn en dat ik zo verliefd kon zijn.’- Nick

2. Liefde

‘De vliezen van mijn vrouw braken bij 32 weken zwangerschap. Het waren dus 24 angstige uren voordat mijn zoon met een keizersnedebevalling geboren werd. We bleven die nacht ervoor naar zijn hartslag luisteren op de monitor. Ik weet nog dat ik me zorgen maakte om mijn vrouw omdat ze diabetes type 1 had en een moeilijke zwangerschap had gehad. Ik maakte me ook zorgen om mijn zoon omdat we geen idee hadden van hoe zijn longen zich ontwikkeld hadden. Uiteindelijk bleek alles goed te zijn. Ik heb me nog nooit zo verwonderd gevoeld als toen ik mijn zoon voor het eerst mocht zien. Het was een mix van blijdschap, verbazing en angst maar vooral blijdschap en liefde. Liefde voor mijn zoon en liefde voor mijn vrouw.’ – Jay

3. Waardering

‘Ik voelde me hopeloos. Ik had het gevoel dat ik wel meer had kunnen doen dan alleen haar hand vasthouden. Maar ik denk ook dat dit was wat zij op dat moment van me nodig had. Het voelde ergens ook wel goed. Ik waardeerde dat ze de pijn die ze doorstond, op die manier aan mij doorgaf.’- Dan

LEES OOK: Deze pasgeboren babt bewijst hoe bijzonder een bevalling is

4. Meehelpen

‘De meeste vaders (to be) houden hun partners hand vast tijdens de bevalling. Ik hielp mee onze zoon te halen bij de bevalling. Het was geweldig.’ – Ian

5. Oogcontact

‘Mijn vrouw heeft twee keer een ongeplande keizersnede gehad. Bij onze oudste, was ze doodsbang omdat ze nooit eerder geopereerd was. Ik kon niks van mijn vooraf geleerde kennis over bevallen toepassen. Maar ik weet nog dat ik er was en in haar ogen keek zodat ze iets anders had om zich op te focussen, in plaats van op wat de dokters deden. Toen elk van onze jongens geboren waren en aan mij gegeven werden, hield ik ze direct naast haar. Zo konden we ze allebei voor het eerst zien en tegen ze zeggen hoe blij we waren dat ze in ons leven en eindelijk bij onze familie waren.’ – Galen

6. Intens

‘Het was erg intens maar over het geheel genomen een positieve ervaring. Ook al was ik moe en uitgeput, er was uiteindelijk een prachtige verrassing die het de hele ervaring waard maakte.’- Steven

Krijg je geen genoeg van mannen bij de bevalling? Deze prachtige foto’s laten zien dat aanstaande vaders onmisbaar zijn tijdens de bevalling.

Niets meer missen? Like ons dan op Facebook.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mannen vertellen hoe het écht voor ze was om hun vrouw te steunen tijdens de bevalling
Sluiten