De baby 29 jun 2017 Soraya Vogelaar

6x manieren om als nieuwbakken moeder iets meer slaap te pakken

Wanneer was de laatste keer dat je echt een goede nachtrust hebt gehad? Waarschijnlijk voordat je een baby kreeg! No worries, met de volgende tips krijg jij er ook wat minuten beauty slaap bij.

1. Dutjes voor twee

Heel simpel: doe een dutje wanneer je baby dat ook doet. Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk om te regelen, maar kies er bijvoorbeeld een vrij weekend voor uit. Is de baby een dutje aan het doen? Mooi, dan kruip jij er ook even in. Dat halfuurtje kan net het verschil maken tussen de dag scherp en productief, of wazig en moe doorkomen. Dus niet nog even snel de was of afwas doen, echt even gaan liggen.

2. Nachtdienst

Verdeel de nachtelijke taken met je partner. Geef je borstvoeding, kolf dan wat af zodat je partner ‘s nachts een flesje kan geven. Maar hij kan ook de nachtelijke volle luiers verschonen, dat scheelt je toch weer een paar keer opstaan in de nacht.

3. Woningruil

Spreek het volgende af met je best vriendin of je moeder: zij past thuis op jouw baby terwijl jij bij haar thuis een uurtje slaap gaat inhalen. Zo heeft zij alle babyspullen bij de hand en kun jij in een volledig rustige omgeving even opladen.

LEES OOK: 10 pijnlijke waarheden die iedere ouder met een slapeloze baby herkent

4. Rust onderweg uit

Reis je met de trein naar je werk? Gebruik de tijd in de ochtend- of avondspits om een dutje te doen. Het is misschien niet de meest comfortabele optie, maar anders zit je ook maar op je mobiel te staren, toch? Als je met de auto naar je werk gaat, zul je het iets anders aan moeten pakken. Ga een kwartiertje voordat je naar je werk vertrekt alvast in je auto zitten. Zet een raampje op een kier en rust even uit. Ben je bang dat je in beide gevallen in een diepe slaap valt? Zet dan een wekker op je telefoon.

5. Vraag of de oppas langer blijft

Als je thuiskomt van het werk, zit je in een lastige tweestrijd van uit willen rusten en nog even wat tijd doorbrengen met je baby. Mocht je een oppas hebben, kun je afspreken dat hij of zij een uurtje langer blijft als je thuiskomt. In dat uurtje kun je net lang genoeg slapen om wat uitgeruster te zijn en heb je daarna nog genoeg tijd over met je baby.

6. Maak het jezelf gemakkelijk in de babykamer

Zorg voor een fijn matras, dekens en kussens die je op de vloer van de babykamer kunt leggen. Zo lig jij er ook comfortabel bij, ideaal als je graag dicht bij je baby blijft. Zo ben je ook zo min mogelijk tijd kwijt die je anders misschien op en neer zou lopen van jouw slaapkamer naar de babykamer. Een soort moeder-baby sleepover! Als dat niet fijn uitrusten is…

Hoe zorg jij ervoor dat je nog wat extra uurtjes kunt slapen? Laat het ons weten op Facebook.

Wil je niets meer missen? Like ons dan op Facebook.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Brit + Co

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
6x manieren om als nieuwbakken moeder iets meer slaap te pakken
Sluiten