Onze baby 28 nov 2018 Sherita Jager

Zó wordt jouw man de perfecte vader

Mist jouw man nog de fijne kneepjes om een geweldige vader te worden? Met deze 3 tips wordt jouw man de perfecte papa. Spoiler alert: het heeft vooral te maken met jouw houding!

Vraag om hulp

Het is belangrijk, maar vaak zo moeilijk voor mama’s: Hulpeloos zijn en om hulp vragen. Wees niet bang om je man om hulp te vragen, want als je moet wachten tot hij het aanbiedt, kan je soms érg lang wachten. Hebben we niet allemaal een keer midden in de nacht met een huilende baby in de armen gestaan? Hopend dat je man uit zichzelf komt helpen. Dat hij jouw gedachten kan lezen, dat hij kan ruiken wanneer hij het even moet overnemen, dat hij aanbiedt om het even over te nemen zodat jij even een kopje thee kunt drinken of een frisse neus kunt halen. Helaas is dit vaak het punt waar je als moeder de mist in gaat: de meeste mannen zien deze signalen niet, en wachten juist tot jij zegt wat er gedaan moet worden.

Leg uit wat je ziet

Ik kan de gedachten van de baby toch niet lezen, zullen sommige mannen denken. Nee, wij ook niet, maar we moeten wel, want de baby kan niet zelf om hulp vragen. Vertel wat je ziet, en waarom je iets doet, zodat je man het begrijpt en het zelf ook kan zien. Kleine signalen oppikken is soms lastig maar als je goed observeert is het niet onmogelijk om te anticiperen op het gedrag van je kind. Het is iets dat misschien niet elke ouder tot in de puntjes beheerst, maar pijn, moeheid, poep of plas zorgen voor duidelijke signalen die je met een beetje oefening makkelijk kunt herkennen.

Geef je man me-time met de baby

Het mooie van ouderschap is dat je – als je geluk hebt – met z’n tweeën bent. En hoewel de moeder toch vaak de primaire verzorger is gedurende de eerste twee jaar, kan een vader veel doen. Een paar uurtjes zonder jou redt de baby echt wel. Zoals de moeder het verzorgen van de baby aanleert door het te doen, en door schade en schande wijs wordt, is dit ook mogelijk voor de vader. Jouw man en baby moeten elkaar ook leren kennen, en elkaar leren aanvoelen, en dat lukt alleen als je ze de kans geeft! Je zult zien dat het zelfvertrouwen van jouw partner stijgt en je man vaker de regie zal pakken.

Heb jij nog goede tips? Deel ze met ons en andere moeders op het Mamaforum!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zó wordt jouw man de perfecte vader
Sluiten