15 redenen waarom jouw man de allerbeste vader ooit is

Susan Dalstra 21 aug 2017 De papa

Dat je de leukste partner ooit hebt wist je natuurlijk allang, maar dat jullie baby zich ook nog eens geen betere vader had kunnen wensen, is toch iets wat je maar moet afwachten. En hoé fijn als hij dan inderdaad de gedroomde papa blijk te zijn.

Schouderklopje

Want ook al valt het ouderschap en het zorgen voor een baby echt niet altijd mee, het samen met hem doen maakt al het verschil. We gaan er heus niet iedere dag een ding van maken want hij is nou eenmaal de vader en daarom net zo verantwoordelijk voor jullie als kind jij, maar dat maakt ons niet minder dankbaar voor het feit dat hij er is. En omdat ook hij best een schouderklopje verdient: 15 redenen waarom jouw man de allerbeste vader is.

1. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van de baby en niet totaal clueless te zijn, heeft ‘ie (bijna) nog meer babyboeken gelezen dan jij.

2. Hij werpt zich op als ‘borst’. Met andere woorden: hij laat jou niet iedere nacht uit bed klimmen om te voeden, maar geeft je genoeg tijd om te slapen tussen voedingen door.

3. Hij kookt. Ook als jij voor de komst van de baby altijd kookte (uit zelfbescherming), doet hij nu zijn best om iets voedzaams op tafel te toveren.

LEES OOK: Man vertelt: dit had ik willen weten voordat ik vader werd

4. Omdat hij rondloopt met jullie baby als zijn kostbaarste bezit en alles op alles zetten om het te beschermen tegen al het kwaad in de wereld.

5. Dat de man die geen medisch programma kon zien zonder over z’n nek te gaan nu fluitend poepluiers verschoont.

6. En totaal niet in paniek raakte door het fenomeen ‘projectiel braken’. Sterker nog: hij was juist degene die jou kalmeerde.

7. Hij ondanks de overweldigende rollercoaster waarin jullie zijn beland er een punt van maakt jou duidelijk te maken dat je voor hem de mooiste/leukste/geweldigste vrouw bent die er bestaat.

8. Hij een heel arsenaal slaapliedjes blijkt te bezitten.

9. En minstens zoveel gekke bekken.

10. Hij meteen aanvoelt wanneer jij even een moment voor jezelf nodig hebt en de baby meeneemt voor een rondje in de kinderwagen.

LEES OOK: Een ode aan de millenial vader: 7 x waarom hij een held is!

11. Hij is relaxt en doet eigenlijk nog alles wat hij ook deed voor de komst van jullie kind – maar dan bewapend met draagdoek en hydrofiele luiers.

12. Hij wil geen moment missen en zorgt ervoor dat hij er zoveel mogelijk is. Ook als dat betekent dat hij niet meer iedere week in de kroeg hangt met zijn voetbalvrienden.

13. Hij het oprecht leuk vindt om kleertjes uit te zoeken en apetrots is op de outfits die hij heeft samengesteld.

14. Hij de zorg voor jullie baby beschouwt als teamwork en zich minstens zo verantwoordelijk opstelt als jij.

15. Hij wíl een goede vader zijn. Wat niet betekent dat hij altijd perfect is, maar wel dat hij er alles aan doet om dat na te streven.

Is je nieuwe liefde daddy material? Dit zijn de 12 tekenen.

 

Reageer op artikel:
15 redenen waarom jouw man de allerbeste vader ooit is
Sluiten