De baby 17 jan 2019 Sterre Touw

5 redenen waarom je baby meer van mama dan van papa houdt

Mama vs papa. Grappen jij en je partner wel eens over van wie je baby meer zou houden? Wij weten wie er wint. Het schijnt namelijk toch echt de mama te zijn.

Je hebt het vast eens meegemaakt: jij en je man genieten van een rustige zondagmiddag in de woonkamer. Jullie kindje kan nog maar net praten en roept als ze wakker wordt van haar middagslaap heel hard ‘mama!’ Je man springt op en zegt: ‘Ik zal hem wel halen!’ Voordat je de kans krijgt om daar antwoord op te geven, is hij al weg. Je partner wil natuurlijk niet achtergesteld worden, maar soms zijn baby’s nu eenmaal iets gekker op mama. We leggen je uit waarom.

LEES OOK: 8x essentiële tips om als kersverse papa je mannetje te staan

Hij waardeert het niet als mama hem neerzet

Je baby kan geen genoeg krijgen van de aandacht van mama. En mama stiekem ook niet van de aandacht van haar kindje. Samen genieten jullie van het knuffelen of het dragen in de draagzak. Dichtbij mama komt hij de dag wel door.

Hij huilt als mama zijn babykamer verlaat

Het is al helemaal erg als je baby last heeft van verlatingsangst. Als je de kamer verlaat, doordat je een inschattingsfout het gemaakt en je dacht dat hij sliep, begint hij te krijsen. Maar mama kan natuurlijk niet de hele nacht bij hem blijven. Al wil ze dat stiekem wel.

Hij plast alleen als papa hem verschoont

Vooral bij jongetjes komt dit vaak voor. Ook al hebben ze hetzelfde geslachtsdeel, jongetjes vinden het heerlijk om te plassen tijdens de luierwissel. Misschien is het omdat moeders een snellere reflex hebben om het tegen te gaan? Of misschien omdat we vaker papa het vuile werk laten opknappen…

Hij schroomt ook niet om even lekker te poepen als papa hem oppakt

Net wanneer je partner de baby van je overneemt, poept hij. Niet jouw probleem, maar arme papa… Daar gaat hij weer, terug naar de commode.

Hij gaat echt niet eten als papa hem voert

Dit doen baby’s misschien wel expres. Als papa hem zijn lekkerste maaltijd voorschotelt krijgt hij het voor elkaar om het eruit te spugen. Misschien is mama’s ‘tjoek-tjoek-trein’ -techniek de sleutel. De papa’s zullen in ieder geval een eigen manier moeten bedenken…

LEES OOK: Waarom je beter niet op je baby’s eten kunt blazen (hint: iets met gaatjes)

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je baby meer van mama dan van papa houdt
Sluiten