Maffe zwangerschaps-cravings van 12 moeders

‘Schat, wil je please een bak chocolade-ijs voor me halen?’ ‘Maar liefje, het is 11 uur.’ ‘Dus? NU!’ Komt dit scenario jij bekend voor? Zou zomaar kunnen, want heel veel zwangere vrouwen hebben ‘last’ van food cravings. Van die dingen die je lekkerder dan ooit vindt en die je ON-MID-DEL-LIJK moet hebben als je daar plots zin in hebt.

Sommige vrouwen hebben dit trouwens ook met geurtjes. Die vinden opeens bepaalde luchtjes onweerstaanbaar. Netmums verzamelde een grappig lijstje met geinige cravings. Benieuwd wat wij van de Famme Baby redactie onweerstaanbaar vonden toen we zwanger waren? Even doorlezen!

1. Bubbelbad to go

Daisy: ‘Tijdens mijn zwangerschap hield ik enorm erg van de geur van zeep. Ik dompelde vaak een spons onder in wat sop en nam deze dan mee zodat ik de hele dag de geur van een bubbelbad om mee heen had.’

2. Lekker fris

Martine: ‘Ik wil alsmaar mijn tanden poetsen. Ik weet niet of het aan de muntsmaak ligt, maar ik krijg er geen genoeg van!’

3. Ieuw!

Alicia: ‘Ik wilde ‘s nachts continue melk drinken. Overdag had ik alleen maar zin in ananas en uien. De geur van schoonmaakspray vond ik heerlijk.’

4. Zoetekauw

Polly: ‘De geur van handcrème vind ik sinds ik zwanger ben heerlijk, ik blijf me insmeren! Fondant en glazuur zijn niet heel gezond, maar hé, ik kan niet zonder.’

5. Andere smaak

Becky Lou: ‘Ik hield nooit van chocola en ook niet van appelsap. Maar nu, tijdens mijn zwangerschap, wil ik niets anders meer.’

LEES OOK: Wat je wel en beter niet kan eten tijdens de zwangerschap

6. Vicks

Kim: ‘De geur van Vicks Vaporub. En ik eet het liefst niets anders dan tomaten, sinaasappelen en limoenen.’

7. Serious. Een spons?

Abby: ‘Ik schaam me een beetje om dit te zeggen, maar ik heb een keer bijna een hap uit een badspons genomen. Ik denk dat mijn hormonen even op hol sloegen en dat mij nieuwsgierig maakte naar de textuur.’

8. IJstijd

Jessica: ‘Alles dat met ijs te maken heeft. Van ijsklontjes tot schepijs, ik eet het allemaal op.’

9. Fishy business

Stephanie: ‘Ik eet garnalen, garnalen en nog eens garnalen. Als dat begint te vervelen, krijg ik zin in kaas en rood vlees.’

10. Pittige tante

Lynsey: ‘Ik ben nu gek op pittig eten en bestel veel Indische rijsttafels.’

Nu wij

Benieuwd wat wij van de Famme Baby redactie als gekken aten toen we zwanger waren? Komt ‘ie.

Patricia dronk liters pure citroensap toen ze zwanger was van haar dochter. Inge kon niet zonder BiFi-worstjes en onze zwangere Florine (die normaal altijd mega gezond leeft) is nu vaste klant bij de Burger King. Nienke en Anne hadden een allebei vloeibare cravings. Anne dronk liters chocomelk. ‘Hallo 18 kilo erbij!’ Haar eigen woorden trouwens. Nienke dronk eindeloos Bitter Lemon. Liters.

En ik? Ik at zwanger van m’n oudste zoon zakken (niet overdreven) salmiak lolly. Toen ik zwanger was van de tweede was ik verslaafd aan van die mierzoete, roze paddenstoeltjes die in zo’n RedBand zak zitten. De rest van de zak ging zo in de prullenbak, maar die paddenstoeltjes. Couldn’t life without them. En ik hou niet eens van snoep.

Heb jij ook zo’n maffe craving gehad of heb je die nu je zwanger bent? We zijn benieuwd. Deel het op ons Mamaforum!

Nog niet genoeg van alle cravings? Deze zwangere foodblogger maakt geestige foto’s van haar cravings

Netmums forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Maffe zwangerschaps-cravings van 12 moeders
Sluiten