De papa 29 jan 2018 Sterre Touw

Deze vader maakte luiertas voor mannen en dat was een gat in de markt

Toen Gavin Lodge en zijn vrouw zich gingen voorbereiden op de komst van hun eerste kindje, ontdekte hij iets opvallends. Alle kleertjes, flesjes en andere benodigdheden waren compleet, maar er miste toch echt een luiertas voor mannen waar ook híj mee over straat durfde. 

Aangezien hij in elke babywinkel alleen een tas kon vinden met vrouwelijke kleuren of bloemmotieven, besloot hij zelf maar aan de slag te gaan. Hij trok de stoute schoenen aan en ontwierp zelf – een erg goed gelukte – luiertas voor mannen.

LEES OOK: Mannen tweeten het gedrag van hun zwangere vrouw (en dat is veel te herkenbaar)

Luiertas voor mannen

Gavin vond het maar gek dat je als trotse vader maar weinig producten hebt om ook als man mee te kunnen pronken. ‘Mijn vrouw vertelde me dat ik beslist voor een eigen luiertas moest zorgen, maar dan wilde ik wel een mannelijke tas die niet per se op een luiertas lijkt’, vertelt hij aan Scary Mommy. ‘Ik vind vader zijn echt geweldig en ben gek op mijn kinderen. Daarnaast wil ik trots zijn op wat ik bereikt heb met het vaderschap en identiteit van een stijlvolle vader benadrukken.’

Eigen bedrijf

Omdat hij eigenlijk een heel ander beroep heeft, geeft Gavin toe dat hij maar weinig wist over modeontwerpen, marketing en reclame maken. Toch durfde hij het aan en ging voor de eerste echte luiertas voor mannen. In verschillende stappen – tussen het papa zijn en het speelgoed opruimen door – bouwde Gavin langzaam maar zeker zijn bedrijf. In de herfst van 2017 kwam zijn luiertas ‘Ellison’ in de etalage van Barneys New York.

Luiertas voor mannen

Mannen onder elkaar

Door het maken van stijlvolle producten voor vaders, hoopt hij dat mannen zich comfortabeler voelen in hun opvoedingsrol. ‘Mannen zijn anno 2017 net zo betrokken bij de opvoeding als vrouwen en daar zijn ze trots op. Dat mag gezien worden. Op deze manier gaan mannen waarschijnlijk zelfs een beetje opscheppen over hoe goed ze het doen als vader.’

LEES OOK: Deze draagzak is ideaal voor vaders die hun kindje graag de hele dag bij zich dragen

Er komt meer

Terwijl zijn eerste lijn alleen nog uit luiertassen bestaat, is Gavin er nog lang niet klaar mee. Hij staat op het punt om een tweede luiertas te lanceren. Daarnaast staan er ook nog mannelijke reistassen, babydekens en luierartikelen op de planning. Hij heeft zelfs zijn zinnen gezet op een kledinglijn voor nieuwe vaders. Het lijkt erop dat je op de goede weg bent, Gavin.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze vader maakte luiertas voor mannen en dat was een gat in de markt
Sluiten