De baby 29 nov 2018 Melissa Eissens

Doe dit om droge lippen bij je baby te voorkomen én op te lossen

De winter staat weer voor de deur! Maar we merken nu al dat de temperaturen dalen. Dit kan zorgen voor uitdroging van de lippen, ook bij je baby. Maar mag jouw baby eigenlijk lippenbalsem gebruiken? En wat kan je nog meer doen?

De meeste lippenbalsems bevatten chemische stoffen, zoals parabenen en paraffine. Wij kunnen onszelf er (nog enigszins) van weerhouden om onze lippen te likken, zodat ze de chemicaliën uit de coating van de lippenbalm niet binnen krijgen. Bij een baby wordt dat lastiger. Ook bestaan er veel lippenbalsems met geur en smaakstoffen. Geen goed idee dus. Bovendien zorgt de paraffine in lippenbalsem ervoor dat je lippen alleen nog maar verder uitdrogen.

Lippenbalsem

Het is daarom veel beter om op zoek te gaan naar een lippenbalsem voor je baby die helemaal natuurlijk en biologisch is. De beste natuurlijke middelen zijn wolvet of kokosolie. Deze helpen de droge lippen te genezen. Een andere natuurlijke manier, en misschien wel de veiligste, is om de lippen in te smeren met moedermelk. Borstvoeding bevat namelijk genezende en hydraterende stoffen die goed zijn voor de lippen. Hoe makkelijk is dat?

LEES OOK: Vanavond gaat de wintertijd weer in! (En zo help je je baby met zijn nieuwe ritme)

Zelf maken

Wanneer je twijfelt over de ingrediënten in een lippenbalsem, dan kun je ook heel eenvoudig je eigen lippenbalsem maken. Het is niet alleen supermakkelijk, maar alle ingrediënten die erin gaan hebben een veel hogere hydraterende werking dan van die je in de supermarkt koopt. Win-Win situatie dus.

Dit zijn de dingen die je nodig hebt: kokosolie, bijenwas, boter (zoals shea of cacaoboter) en een basisolie (zoals olijfolie of rozenbottleolie). Je smelt al deze ingrediënten bij elkaar in een pan en giet ze daarna over in een vormpje die je wilt gebruiken voor je homemade lippenbalsem.

Voorkomen beter dan genezen

Je baby blootstellen aan koude lucht vergroot de kans op droge lippen. Ga je in de koude wintermaanden vaak naar buiten met je baby? Zorg er dan voor dat je de lippen goed bedenkt met een lichte ademende sjaal. Heeft je baby hier het hele jaar door last van? Dan kan het misschien slim zijn om eens te gaan kijken naar een luchtbevochtiger in huis. Deze zorgt er voor dat de lucht in huis vochtig blijft en dat heeft een positieve werking op de huid.

Ook fijn: Met deze 8 producten houd je je baby lekker warm deze winter

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Doe dit om droge lippen bij je baby te voorkomen én op te lossen
Sluiten