De baby 24 mrt 2018 Janne Vogel

Deze lifehacks moet íedere nieuwe moeder kennen

Je kunt je nooit perfect voorbereiden op het leven met een baby’tje thuis – echt, we doen allemaal maar wat -, maar sommige dingen zijn gewoon handig om te weten. Ook al lijken ze misschien een béétje vreemd. Deze hacks zijn door de jaren heen verzameld door ervaren mommy’s en willen we éven met je delen.

Laat je inspireren en maak je leven een stukje makkelijker met de volgende lifehacks.

Koud bedje = wakkere baby

Valt je baby in je armen in slaap en wil je ‘m daarna in zijn bedje leggen? Zorg er dan voor dat zijn wiegje niet koud is. Anders is-ie zo weer wakker, echt waar. Een kruikje onder de dekens of een elektrische deken in het wiegje maken het een comfortabel plekje. Laat de elektrische deken niet in het bedje liggen wanneer je je baby neerlegt, gebruik ‘m enkel om het matras op te warmen. Wanneer je je slaperige baby neerlegt zal hij zich warm en comfy voelen, en heb jij éindelijk de tijd om even lekker onder de douche te stappen of op de bank te chillen.

Een flessenwarmer met afstandsbediening

Yes please. Als je je baby voedt uit een flesje, heb je er zeker eentje nodig. Zie de volgende situatie even voor je: je baby wordt wakker en jij ze met één druk op de knop de warmer aan (het flesje had je al voorbereid en neergezet). Terwijl je de luier van je baby verschoont, is het flesje al opgewarmd en klaar. Tadaaa. Dit luxe apparaatje gaat je heel veel tijd en moeite kosten. Als je baby honger heeft heeft hij namelijk niet erg veel geduld, kunnen we je vast vertellen.

LEES OOK: De verklarende woordenlijst die elke papa in spé nodig heeft

Waszakjes

Je kent ze wel, van die waszakjes waar je je fancy lingerie in kunt wassen. Schaf precies zo’n waszakje aan voor het wassen van de mini-kleertjes van je baby. Al die superschattige sokjes raken namelijk geheid kwijt in de was. Je eigen sokken verdwijnen al snel, laat staan de miniatuur-versies.

Flessenborstel

Niet het eerste wat je in je mandje stopt wanneer je gaat shoppen voor de baby, maar oh zo noodzakelijk: een goede flessenborstel. Flesjes zijn namelijk de meest irritante dingen om schoon te maken (vooral daar onder dat bovenste randje, ja) en een schone fles is wel degelijk belangrijk.

Flessendroogrek

Om nog even in de flessensfeer te blijven: ook een flessendroogrek is onmisbaar. Je houdt je flesjescollectie zo netjes, ze drogen handig en snel én ze passen gewoon niet makkelijk in een ander droogrek.

LEES OOK: Checklist: deze 15 dingen wil je nog doen voordat de baby er is

Naakte baby = minder was

Natuurlijk is het belangrijk om je baby aan te kleden, maar vanaf het moment dat je baby vast voedsel gaat eten is het soms verstandig om ‘m gewoon eten te geven in z’n luier. Scheelt je heel veel was. Na het eten een warm washandje over de viezigheid, en hij is weer klaar om z’n pakje aan te trekken. Nog een tip: plan zijn laatste maaltijd van de dag in net voor je ‘m in bad stopt. Zelfde verhaal.

Badmuts + kniebeschermers (ja, echt!)

Over in bad doen gesproken: wanneer je baby rechtop kan zitten zal hij het heerlijk vinden om lekker te spetteren met het water. Niet zo lekker als jij net je haar hebt gedaan. Koop dus een badmuts (tip 1). Een iets vreemdere tip, maar wel heerlijk als je je eraan toegeeft: schaf kniebeschermers aan (tip 2). Die die tuinmannen gebruiken, ja. Ze zijn goedkoop en je knieën zullen je dankbaar zijn. Al die tijd op je knieën naast het bad zitten is na een tijdje namelijk echt geen pretje meer.

Scary Mommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze lifehacks moet íedere nieuwe moeder kennen
Sluiten