#13 Lieve baby… ‘Eindelijk ben je er!’

In deze serie schrijven moeders een brief aan hun (ongeboren) baby. Brieven vol passie, vol emotie en vooral vol moederliefde. Want de band tussen moeder en kind is beschrijfelijk mooi! Deze week de brief van Sophie (32).

Lieve dochter,

Eindelijk, eindelijk, eíndelijk ben je er. Vol trots kijk ik in je wiegje. Dat kleine neusje, die lieve lipjes, mijn god wat is dat gaapje schattig. Ik kan wel uren naar je kijken. Ik leg mijn hand tegen mijn buik aan. Volgens de verloskundige heb je daar heerlijk gezeten, de afgelopen negen maanden. Zo lekker dat je er zelfs niet uit wilde, en pas met 41 weken geboren werd. Daar was ik zelf eerlijk gezegd op dat moment wat minder blij mee. Want hoewel jij prinsheerlijk rondgedobberd hebt, was het voor mij niet altijd even makkelijk.

Ik weet nog goed dat ik een zwangerschapstest ging doen. Ik was al ruim twee weken misselijk en wilde alles uitsluiten. Ik had nooit verwacht dat ik zwanger kon zijn, omdat we al ruim drie jaar ‘aan het proberen’ waren, en ik eerlijk gezegd de hoop een beetje begon op te geven dat je ooit nog zou komen. Maar toen: twee streepjes. Dolgelukkig belde ik je vader op. Halverwege het gesprek moest ik ophangen omdat ik weer moest overgeven.

LEES OOK: 11 dingen die je wilt weten over zwangerschapsmisselijkheid

Hyperemesis Gravidarium

Zeven maanden, een diagnose (Hyperemesis Gravidarium – extreme zwangerschapsmisselijkheid) en vele toiletbezoekjes later nam de misselijkheid eindelijk iets af. Meer dan ooit begon ik uit te zien naar je komst. Om jou helemaal gezond en wel vast te houden. Ik maakte me zorgen. Zou al dit overgeven op jou geen effect hebben? Was je echt zo gezond als de verloskundige vertelde? Dat ik mezelf niet lekker voelde was naar en soms heel erg eenzaam. Maar de wetenschap dat jij eraan kwam, zo snel als je kon, zorgde ervoor dat ik me evengoed heel gelukkig voelde.

Ik kan mezelf maar niet wegscheuren van je wieg en kijk nog steeds verliefd op je neer. Ik geniet ervan dat ik weer kan lopen, eten en liggen zonder misselijk te worden. Maar nog veel meer geniet ik van jou. Want wat ben jij ontzettend welkom, lief kindje!

Liefs, Mama

Wat wil jij je (ongeboren) baby vertellen? Wat wens je hem of haar toe? Wat zijn je dromen en je angsten? Schrijf je baby een brief en mail hem naar redactie@fammebaby.nl. Wie weet, staat jouw verhaal dan binnenkort hier op Famme Baby.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#13 Lieve baby… ‘Eindelijk ben je er!’
Sluiten