Deze discrete zwangerschapstest gaat de wereld veranderen

Lichtelijk ongemakkelijk kijk je naar het staafje dat voor je ligt. Wat ga je er mee doen? Je hebt net de grootste vreugde van je leven gevoeld, of een gigantische teleurstelling. En nu zit je met dat ondergeplaste staafje. Gooi je het weg? Waar dan? Hoe dan? Maar! De toekomst is hier, misschien is dit getwijfel met de Lia zwangerschapstest binnenkort niet meer nodig. 

De technologie van de zwangerschapstest is de afgelopen 40 jaar niet veel veranderd. Al die tijd plassen vrouwen al op plastic staafjes om ze vervolgens al dan niet teleurgesteld weg te moffelen in het toilet-prullenbakje onder een laag met wc-papier. Koppels die zwanger proberen te worden kunnen soms wel door een stuk of tien testen heengaan. Dat is duur, maar ook gewoon niet heel erg goed voor het milieu.

Biologisch afbreekbaar

Nu is er een Amerikaans bedrijf die dit anders wil gaan doen. Lia Diagnostics Inc. heeft aangekondigd dat zij de eerste biologisch afbreekbare zwangerschapstest op de markt gaan brengen. De test werkt precies hetzelfde als een plastic staafje. Het voordeel is alleen dat je ‘m daarna gewoon door het toilet kan spoelen. Daar breekt het net zo makkelijk af als wanneer je een drie-laags toiletpapiertje weg zou gooien.

LEES OOK: De zwangerschapstest: alles wat je erover moet weten

Discrete Lia zwangerschapstest

Dat de nieuwe test biologisch afbreekbaar is, is natuurlijk ontzettend belangrijk. We produceren al genoeg rommel met z’n allen. Maar deze test heeft nog een groot voordeel. De discretie is namelijk ook wel erg fijn. Stel je kunt het niet laten, en je wilt toch op je werk ff snel een test doen. Of bij je schoonouders. Of waar je op dat moment ook maar bent. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je test gevonden wordt omdat het zich op de een of andere manier uit z’n gigantische berg wc-papier gefrummeld heeft (over verspilling gesproken..).

De Lia zwangerschapstest is helaas voorlopig nog niet in Nederland te bestellen. In Amerika wordt de Lia test midden 2018 gelanceerd.

Lia zwangerschapstest

Wil je zwanger worden? Op deze acht manieren geef je je vruchtbaarheid een boost

 

Reageer op artikel:
Deze discrete zwangerschapstest gaat de wereld veranderen
Sluiten