De 8 tekenen dat je ouders later de leukste opa en oma ooit worden

Heb je ook zo’n moeder die veelbetekenende blikken je kant op stuurt wanneer er een kinderwagen voorbij komt rollen? Zo eentje die verrukt in haar handen klapt en niet meer in staat is tot een normaal gesprek met een baby in de buurt?

Die kan dus niet wachten om oma te worden. En misschien heb je ook wel een vader die al zijn hoop heeft gevestigd op een kleinkind die hij hoogstpersoonlijk kan opleiden tot profvoetballer. Dit zijn de 8 tekenen dat jouw ouders later de leukste opa en oma ooit worden.

1. Je moeder koopt babykleertjes voor iedereen

Of nog erger: ze breit zich suf aan rompertjes en mutsjes. Je kan geen zwangere vriendin bezoeken zonder dat je moeder je armen vol babykleertjes drukt. En soms loopt ze ook wel eens over de babyafdeling van een kledingzaak. Niet omdat ze er wat nodig heeft, maar gewoon omdat ze al dat petieterige spul zó schattig vindt.

2. Ze hebben al jouw speelgoed bewaard

Ergens in je ouderlijk huis huist nog een kist vol oude Barbies, verkleedkleren en kinderboeken. Je moeder kan het niet over haar hart verkrijgen die weg te gooien en bovendien; hartstikke leuk voor de kleinkinderen later (no pressure).

3. Ze spelen met de kinderen van vrienden

Ben je op een verjaardag je vader kwijt, vind je hem terug in de tuin waar hij onvermoeibaar verstoppertje speelt en zandkastelen bouwt.

4. Ze verbouwen hun huis met kleinkinderen in het achterhoofd

De ‘logeerkamer’ heeft een behangetje dat niet zou misstaan op een willekeurige peuterschool en die extra badkamer is gewoon heel handig als er straks wekelijks logeetjes voor de deur staan. Je vader heeft nog net niet alvast een traphekje gemonteerd.

LEES OOK: Door het verhaal van deze opa met een prematuur kindje gaat je hart gegarandeerd smelten

5. Je moeder begint ieder gesprek met ‘Weet je wie er ook zwanger is?’

Je hebt geen Facebook nodig: dankzij je moeder weet je al dat Kim met wie je op de havo Franse les had al haar tweede kind krijgt en je achternichtje zich heeft laten bezwangeren door een jongen met wie ze nu ook een huis heeft gekocht om de hoek bij haar ouders. Gevolgd door een plechtige stilte.

6. Ze stuurt je Funda-huizen door die ‘toevallig’ in het dorp van je ouders te koop staan

Want dat jij in Amsterdam zit en je ouders twee uur rijden verderop in de provincie wonen, zint je ouders (lees: je moeder) maar niks. Hoe moet dan dan met oppassen?

7. Je moeder past op alle buurtkinderen

Iedere buurvrouw die even omhoog zit qua oppas belt als eerste jouw moeder en het komt regelmatig voor dat je je moeder aantreft terwijl ze aan de keukentafel zit te kleuren of koekjes aan het bakken is met een kind dat je nog nooit eerder hebt gezien.

8. Ze leven met je mee

Kinderen krijgen gaat soms – om wat voor reden dan ook – niet vanzelf.  Als je ouders weten hoe graag je wil en weten dat het een worsteling is, huilen ze met je mee en zijn ze minstens zo gelukkig als jij wanneer het wél lukt.

Misschien niet zo gek dat je ouders staan te trappelen: uit onderzoek blijkt dat opa’s en oma’s die oppassen langer leven. 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De 8 tekenen dat je ouders later de leukste opa en oma ooit worden
Sluiten