De baby 30 apr 2018 Janne Vogel

De leukste boekjes om samen met je baby te lezen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je baby voorlezen is goed voor vrijwel álles. Het draagt positief bij aan zijn taalontwikkeling en is bij uitstek een momentje om een band op te bouwen met je kleintje. Voorlezen maar!

Er is een enorm scala aan leuke boekjes op de markt, maar wij kozen voor jullie de allerleuksten uit.

Voorlezen

Het lijkt misschien nog vroeg om met voorlezen te beginnen als je baby een half jaar oud is, maar dat is het zeker niet. Lange voorleessessies zijn natuurlijk nog niet echt mogelijk, maar klein beginnen maakt al een verschil. Daarnaast wordt je baby rustig van jouw stem (hoe lief is dat) en je geeft hem al vroeg mee dat lezen leuk is. Zo duikt hij later wellicht zelf ook vrijwillig met z’n neus de boeken in.

De leukste boekjes voor je baby

Hello Little One Buggyboekje

€8,49 via Bol.com
Dit boekje stimuleert de hand-oog cordinatie van je kleintje door verschillende activiteiten én je kan ‘m vastmaken aan de buggy. Win-win!

Woezel & Pip Badboekje

€8,95 via Bol.com
Dit boekje is van kunststof, speciaal voor alle voorleesavonturen ín het water. Heel veel lees- en knijpplezier in bad of in de zee.

Het raad eens hoeveel ik van je hou knuffelboek

€11,50 via Ako.nl
De klassieker in knuffelversie! Misschien is dit wel het meest geliefde boek dat er bestaat voor jonge moeders. Het Raad eens…-knuffelboek is voor de allerkleinsten. Het boekje is zacht, knuffelbaar én heeft een prachtig verhaal. Wat wil je nog meer?

Fisher Price 1 tot 5 Activity Boek

€13,49 via Wehkamp
Dit activity boekje zal zeker weten in de smaak vallen bij je baby. Op iedere vrolijk gekleurde bladzijde is een heleboel te ontdekken. Ingebouwde verrassingen als een verborgen piepertje, een spiegeltje waarin hij zichzelf kan zien, een aapje met bijtring en een klik-klakspeeltje maken van dit boek een feestje. Heerlijk voor thuis én onderweg.

Sophie de Giraffe

€18,99 via Bol.com
Een boekje vol activiteiten om de zintuigen van je baby te stimuleren. Je baby vermaakt zich met het zoeken naar de gele ster die op iedere pagina te vinden is, waardoor hij zijn aandacht makkelijk vasthoudt. Daarnaast zit het boek vol verassingen: een telraam met kraaltjes, kraak-pagina’s, een zoemer die verstopt is onder het hoofd van Sophie de Giraffe en vier onderdelen van zacht plastic met verschillende texturen. Iets prijziger, maar dan heb je ook wat.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De leukste boekjes om samen met je baby te lezen
Sluiten