De baby 6 dec 2018 Sterre Touw

Deze 6 dingen leert je baby van het knuffelen met zijn knuffelbeer

Een knuffel in bed zorgt ervoor dat je baby zich veilig en op zijn gemak voelt. Of het nou een dekentje, een knuffelbeer of zijn favoriete speelgoed is; iets hebben om lekker mee te knuffelen is belangrijk voor je kindje.

Dr. Ari Brown, co-auteur van Baby 411, vertelde aan Today.com dat het beter is om te wachten met knuffels tot je baby ongeveer zes maanden is. ‘Let erop dat de knuffel geen verwijderbare ogen of knopen heeft, dat is gevaarlijk.’ Ook geeft hij aan dat het beter is om te wachten tot je baby zelf kan omrollen. Als je baby er klaar voor is, zal het knuffelen met zijn knuffelbeer meer voordelen opleveren dan je misschien zelf dacht.

LEES OOK: Je baby heeft huidhonger en dit is wat het betekent

Kalmerende knuffelbeer

Sommige baby’s leren zichzelf al vroeg te kalmeren door bijvoorbeeld te duimen. Andere baby’s geven meer voorkeur aan een zachte deken of een knuffelbeer. De knuffel waar je baby écht niet zonder kan slapen, duidt op een sterke band tussen moeder en kind. Ja echt waar, je baby associeert zijn knuffel met de liefde of aandacht van de mama wanneer ze er niet is.

In slaap vallen

Als baby’s iets in hun slaapomgeving hebben waar ze op vertrouwen, zoals een knuffelbeer, vallen ze sneller in slaap. Volgens Kim West, een baby- en kinderslaap expert, is een dekentje, of een ander object om mee te knuffelen, een geweldige manier om papa’s of mama’s aandacht te vervangen.

Compassie

Omdat je baby een soort liefde creëert voor zijn knuffelbeer, zorgt dat er voor dat hij creatiever en fantasierijker wordt en stress kan verlichten. Ook zullen ze sneller compassie tonen aan anderen of troost bieden. Dat doen ze namelijk bij hun knuffel op dezelfde manier.

Verantwoordelijkheid

Je baby wil zijn lievelingsknuffel geen enkel moment uit het oog verliezen en dat zorgt voor een groot verantwoordlijkheidsgevoel. Je kindje is gewend aan zijn knuffelbeer en zal er goed er te allen tijde goed voor zorgen. Vandaar dat baby’s altijd in paniek zijn als hun knuffelbeer even zoek is…

Onafhankelijkheid

Ondanks dat je baby zo gehecht is aan zijn levenloze vriendje, helpt de knuffelbeer je kind onafhankelijker te worden. Het geeft hem een zelfvertrouwenboost en verlicht de angst om de wereld zonder zijn moeder te verkennen.

Emoties beheersen

Opgroeien is hard werken. Er is zoveel te leren en te begrijpen en dat brengt nou eenmaal veel emoties met zich mee. Gelukkig kan het vertrouwen op een knuffelbeer je kind helpen om met die emoties om te gaan. Kinderarts dr. William Sears, zegt dat het niet alleen gezond is voor uw kind om een knuffelbeer te hebben. Het helpt hen ook om sterkere en diepere banden met anderen te vormen. En dat zorgt voor betere controle over hun emoties.

LEES  OOK: Briljant idee: maak een knuffel van het liefste pakje van je baby

Reageer op artikel:
Deze 6 dingen leert je baby van het knuffelen met zijn knuffelbeer
Sluiten