#2 Lekker smullen met je baby: recept voor wortel-bloemkool soep

Soraya Vogelaar 18 aug 2017 De baby

Nu je baby gewend is aan het eten van vast voedsel, is het leuk om hiermee te variëren. Een (afgekoeld) soepje is niet alleen lekker maar ook makkelijk om aan je baby te geven. Dit wortel-bloemkool soepje is kruidig en smaakvol. Voor je baby kun je het eventueel aanpassen door iets minder kruiden toe te voegen.

The Bump vroeg kookboekauteur Catherine McCord naar haar top recepten voor baby’s vanaf 1 jaar oud, dit recept komt uit haar boek Weelicious.

De ingrediënten

– 1 eetlepel olijfolie
– 1 kleine ui, fijngesneden
– 1 liter warm water
– 2 eetlepels groentebouillon of groentebouillon tabletjes
– 1 bloemkool, de roosjes in blokjes gesneden
– 8 wortels, geraspt en in blokjes gesneden
– 1,5 theelepel curry
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel zout

LEES OOK: 10 tips om van je baby een echte foodie te maken

De bereiding

1. Verhit de olie in een grote sauspan op middelhoog vuur. Bak de uien hier 3 minuten in of totdat ze glazig en zacht zijn.
2. Doe 1 liter water in een grote soeppan en los hier de bouillon in op.
3. Voeg de overige ingrediënten toe en roer dit even door.
4. Breng de soep aan de kook.
5. Doe als het water kookt de deksel op de pan en zet het vuur lager.
6. Laat dit zo’n 15 tot 20 minuten pruttelen of totdat de groenten zacht zijn.
7. Haal de pan van het vuur en pureer met een blender de ingrediënten tot een gladde soep.

Geef je borstvoeding? Dan hebben wij een fijne en lekkere tip: volgens moeders geeft dit drankje van Starbucks je moedermelk een boost.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

The BumpBeeld Catherine McCord

Reageer op artikel:
#2 Lekker smullen met je baby: recept voor wortel-bloemkool soep
Sluiten