#3 Lekker smullen met je baby: recept voor hapklare wentelteefjes

Soraya Vogelaar 25 aug 2017 De baby

Nu je baby gewend is aan het eten van vast voedsel, is het leuk om hiermee te variëren. Wentelteefjes zijn heerlijk als ontbijt of brunch. Doordat je de sneetjes brood bij dit recept vooraf al in stukjes snijdt, kun je de wentelteefjes makkelijker aan je baby geven.

The Bump vroeg kookboekauteur Catherine McCord naar haar top recepten voor baby’s vanaf 1 jaar oud, dit recept komt uit haar boek Weelicious. (Let op! Honing is niet geschikt voor baby’s jonger dan een jaar. Dus dit recept echt pas maken voor kinderen vanaf een jaar!)

De ingrediënten

– 2 eieren
– 120 milliliter volle melk
– halve theelepel kaneel
– 2 eetlepels honing
– een snufje zout
– 5 sneetjes brood
– 1 eetlepel boter

LEES OOK: 8x baby purees die je super easy en binnen 15 minuten klaarmaakt

De bereiding

1. Snijd de korstjes van de sneetjes brood, snijd het brood vervolgens in reepjes/soldaatjes.
2. Klop de eieren, melk, kaneel, honing en zout in een diepe kom tot een mengsel.
3. Doop elk broodstaafje in het mengsel zodat elke kant ermee bedekt is.
4. Verhit een sauspannetje of grilpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel boter toe.
4. Bak de broodstaafjes 3 minuten en aan elke kant totdat ze goudbruin en goed doorgebakken zijn.
5. Serveer het eventueel met wat honing, poedersuiker, vers fruit of stroop.

Eet smakelijk!

Oefen tijdens het eten van de wentelteefjes maar vast wat woordjes. Volgens onderzoek leren baby’s mogelijk praten tijdens het eten.

Niets meer missen? Like ons dan op Facebook.

The BumpBeeld Stay At Home Mum

Reageer op artikel:
#3 Lekker smullen met je baby: recept voor hapklare wentelteefjes
Sluiten