De baby 13 jun 2018 Marleen Staal

Kylie Jenner verwijdert babyfoto’s van Instagram en dit is wat we ervan kunnen leren

De ene moeder plaatst – letterlijk – elke poep en scheet van de kleine op Instagram of Facebook terwijl andere new moms juist liever uit de social schijnwerpers blijven. Een keuze waar je niet altijd aan vast te hoeft te houden. Dat laat Kylie Jenner zien, nu ze tóch ineens alle foto’s van baby Stormi van haar Instagram heeft verwijderd.

Delen van babyfoto’s

Er is natuurlijk geen goed of fout als het aankomt op het delen van je persoonlijke leven online. Doe waar je je goed bij voelt en weet wanneer je moet stoppen als dit niet meer het geval is. Dat is het beste advies.

Iets wat gelukkig steeds meer mensen op social media doen, is hier eerlijk over zijn. Naast het perfecte plaatje, worden ook steeds vaker de minder mooie momenten uit het leven gedeeld of soms juist heel bewust níet gedeeld.

Zo ook Kylie Jenner, net zoals haar zussen de queen of social media. De Kardashian-telg is sinds kort zelf ook moeder geworden van een prachtige baby, Stormi, en heeft besloten om niets meer te delen van haar knappe kleintje. Waarom? Vanwege de grote storm aan kritiek waarmee ze moest dealen toen ze dit nog wel deed.

i spy with my little eye…

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

Moedermaffia

Daar was Kylie klaar mee. Ze geeft de online moedermaffia nu het nakijken en heeft alle foto’s van haar met Stormi verwijderd. Voorlopig is ze even klaar met dit stuk van haar leven delen en wil nu vooral van het moederschap genieten. Zonder fanatieke fans. Want hoe lief de comments ook zijn,
sommige momenten wil ze voor haarzelf, aldus Kylie.

Privé of nee?

Een statement waar we allemaal wat van kunnen leren. Je hoeft je namelijk nooit te verantwoorden waarom je wel of niet iets over je kleintje post. Of wanneer je besluit om het tóch anders te doen. Het moederschap is een fase waarin je bij elke stap leert en groeit. En terugkomen op keuzes als wel of niet alles online delen, kan daar ook bij horen.

Je privéleven ook echt privé houden, blijkt een trend onder meer bekende Instagrammers. Ook als je geen honderden volgers hebt op Instagram, besluiten welke babyfoto’s je wel of niet deelt, is een beslissing waar voor alle kanten wat te zeggen valt.

Sharenting

Uit een poll van het C.S. Mott Children’s Hospital National Poll on Children’s Health blijkt dat 74% van de ouders weleens heeft meegemaakt dat moeders of vaders te ver gingen in het delen van gênante informatie over hun kindere. Zoals met ongepaste foto’s of info dat de veiligheid van het kind in gevaar zou kunnen brengen.

De nadelen van ‘sharenting’ (een combinatie van sharen en parenting) worden nu steeds meer zichtbaar doordat social sterren als Kylie Jenner er voor uitkomen dat ze hiermee worstelen.

Voor alle ouders een goede reminder om nog eens extra na te denken over de privacy van hun kind en wat ze hier zelf mee willen doen op social media.

Moter.ly

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kylie Jenner verwijdert babyfoto’s van Instagram en dit is wat we ervan kunnen leren
Sluiten