Krampjes of reflux bij je baby. Dit kussen is mogelijk dé oplossing

Mercy Hiltrop 21 mrt 2017 De baby

Stel, je baby heeft last van krampjes of reflux. En hierdoor moet ‘ie logischerwijs veel huilen. Even rondjes lopen met de baby op je arm helpt dan vaak niet. Daar lijkt met dit kussen wat op gevonden.

Het kussen heet de Babocush en is een uitvinding van de Amerikaanse moeder Kerry Nevins. Haar baby huilde vaak. Kerry hield hierdoor weinig tijd over en kon het niet aanzien dat haar baby zoveel last had en pijn. Ze besloot iets te bedenken dat veilig en prettig is voor haar baby, maar waardoor zij tegelijkertijd haar handen vrij kon hebben. Een klassieke win-win situatie dus. Volgens Kerry helpt het kussen tegen winderigheid, krampjes of reflux.

LEES OOK: Vader maakt briljante instructievideo’s voor andere papa’s (in spe)

Hoe werkt het kussen?

De Babocush heeft dezelfde vorm als een bovenlichaam. Je legt je baby hier op z’n buikje op. De zachte banden met klittenband zorgen ervoor dat de baby goed vastligt. Het kussen beweegt vervolgens heen en weer alsof hij op een buik gewiegd wordt en maakt zelfs geruststellende geluiden. Het enige dat mist is de vertrouwde geur van de ouders. In onderstaand filmpje zie je het kussen in actie.

Niet op slapen

Wanneer de baby op het kussen ligt, is het wel belangrijk dat ‘ie niet echt gaat slapen op het kussen. Op de buik slapen wordt niet veilig genoeg geacht. Het wordt dan ook afgeraden door het bedrijf. Wanneer de baby in slaap sukkelt – wat goed nieuws is! – leg je ‘m beter in zijn wiegje.

Hebben?

Kerry en haar man verkopen de Babocrush nu online. En goed nieuws! Je kan hem nu ook in Nederland bestellen. Natuurlijk is het geen vervanging van lekker tegen papa of mama aanliggen. Maar voor af en toe wat extra verlichting bij krampjes of reflux lijkt het ons verdomd handig.

In Finland hebben ze overigens een hele andere slaapmethode dan in Nederland. Ontdek hier waarom Finse baby’s in een kartonnen doos slapen.

Reageer op artikel:
Krampjes of reflux bij je baby. Dit kussen is mogelijk dé oplossing
Sluiten