Zwanger 18 feb 2018 Daphne de Groot

Tips voor een leuk én nuttig kraamcadeau voor een tweeling

Beval je binnenkort van een tweeling? Of verwacht een vriendin van je twee hummeltjes? Het kan best lastig om een kraamcadeau te verzinnen voor een tweeling. Want, koop je gewoon het dubbele aan cadeautjes? Of koop je iets wat bij elkaar past? Een paar tips! 

Rompertjes

Ja duhuh, hoor ik je denken. Een rompertje is toch wel het minst originele kraamcadeau wat je kunt verzinnen. Toch? Ja, misschien. Maar het is wel verdomd handig. En, denk aan de mogelijkheden! Je kunt natuurlijk (een tikje simpel) voor twee dezelfde rompertjes kiezen, maar ook zo creatief worden als je maar wilt. Een rompertje met daarop een smoking getekend voor het jongetje en een bijpassende variant voor het meisje, bijvoorbeeld. Check hier een paar van de schattigste tweeling rompertjes ooit.

Badcapes

Een tweeling in bad doen is… nogal een hels karwei. Badcapes zijn daarom superhandig, want je wilt wel dat ze allebei lekker warm blijven na het badje. Badzitjes zijn een goede toevoeging, trouwens.

Verjaardagsset

Hier hebben ze natuurlijk tot hun eerste verjaardag nog niet zoveel aan, maar toch was vriendin A. erg blij met dit cadeau toen haar tweeling geboren werd. De set bestond uit een zelfgemaakte stoffen slinger met naam, een verjaardagsschaal met gebaksbordjes en twee kleine feestelijke hoedjes. En het is natuurlijk ook wel extreem schattig als ze die kleine hoedjes een jaartje later dan écht opkunnen. Snik, tranen overload!

Fotolijstjes

Fotolijstjes zijn natuurlijk altijd leuk, maar in het geval van een tweeling kan het helemaal leuk zijn om ze te personaliseren. Bijvoorbeeld met de namen van de baby’s (op elk lijstje één), of als het een jongetje en een meisjes zijn een roze en een blauwe.

LEES OOK: Een paar tips bij het verzinnen van namen voor je tweeling

Een gigantische schaal met pasta/nasi/boerenkool

Met een tweeling heb je gemiddeld genomen toch iets minder tijd om te koken, denken we zomaar. Enne, keep the food coming. Ook na twee weken is de mama in kwestie er nog dolgelukkig mee. Als je het écht heel goed wilt doen, dan breng je eten mee wat de gloednieuwe ouders in kunnen vriezen.

Top kraamcadeau voor een tweeling: heel veel luiers

Als je denkt dat één baby veel luiers gebruikt, moet je eens zien wat voor slachtveld twéé baby’s veroorzaken. Twee keer zoveel vieze luiers dus eigenlijk. Anyway, dat zijn Heel. Veel. Luiers. Best top dus eigenijk als kraamcadeau, zo’n luiertaart.

Uurtje oppassen

Tijd is de nieuwe luxe. Zéker als je net een tweeling gekregen hebt. En in een uur kun je dus écht heel, héél veel meer doen dan alleen je haar wassen. Je houdt het niet voor mogelijk. Denk: naar de stad en (moet je wel snel zijn) drie winkels doorspitten. Zestien paar schoenen passen. Of zwemmen. Of op een terrasje zitten in de zon. Maak. Haar. Gek.

Bon Hema (of een vergelijkbaar warenhuis)

De Hema is gewoon best wel cool, en heeft veel gave babyspulletjes. En als de gloednieuwe ouders al omkomen in de babyspullen, kunnen ze altijd gewoon nog iets voor zichzelf kopen. Met andere woorden, met een bon kan het nooit fout. Maar ja, het is ook niet echt heel spannend natuurlijk. Voor de volledigheid voegen we ‘m toch maar eventjes toe.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tips voor een leuk én nuttig kraamcadeau voor een tweeling
Sluiten