De baby 19 mei 2017 Susan Dalstra

Hilarisch: kookboek met de gekste zwangerschaps-cravings

Er zijn zwangere vrouwen die in het holst van de nacht een pot pindakaas staan leeg te lepelen – optioneel met hagelslag. Er zijn ook vrouwen die levendige fantasieën hebben over augurken met slagroom en steevast ontbijten met een blikje Fanta. Maar de makers van dit fantastische kookboek tillen zwangerschaps-cravings naar een heel nieuw niveau. 

Vicky Jacob-Ebbinghaus en Juarez Rodrigues werken in de reclamewereld, en verdiepten zich als zij-projectje in zwangerschaps-cravings. Ze brachten ze tot leven door deze bizarre gerechten en combinaties te bereiden, te fotograferen, te eten én te recenseren. Dat resulteerde in het heerlijke koffietafelboek Pickles and Icecream.

Leedvermaak

Zoals je je kunt voorstellen hadden Vicky en Juarez de grootste lol tijdens het maken van dit boek. ‘Er was soms ook sprake van leedvermaak als de ander een gerecht probeerde – we hebben heel wat afgelachen.’ En dat spat er vanaf. De gerechten zijn niet alleen prachtig gefotografeerd, maar ook voorzien van hilarische reviews.

LEES OOK: Zwangere foodblogger deelt geestige foto’s van haar cravings

Popcorn op zuurkool

Zo schrijven ze over de hamburger met bacon en Mars: ‘Het is behoorlijk gestoord, maar niet het soort gestoord dat achter tieners aanrent met een kettingzaag’. En over popcorn op een bedje van zuurkool: ‘Het is niet veel erger dan zuurkool alleen’.

Pickles and Icecream is pas op 11 juli verkrijgbaar, maar je kunt ‘m alvast pre-orderen bij Amazon. Een leuk cadeautje voor een zwangere vriendin..?

Een paar pareltjes uit het boek:

Aardappelpuree met caramelsaus

Chocoladetaart met olijven

Burger met bacon en Mars

Popcorn op een bedje van zuurkool

Oreo’s met tandpasta

Op de redactie van Famme Baby zijn zwangerschaps-cravings ons niet vreemd. Zo dronk onze Patricia liters puur citroensap.

Nooit meer wat missen? Like Famme Baby op Facebook!

 

Popsugar

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hilarisch: kookboek met de gekste zwangerschaps-cravings
Sluiten