De Babynaam 23 apr 2018 Janne Vogel

10 koninklijke babynamen voor jouw toekomstige prins of prinses (deel 1)

Er zijn al een hoop koninklijke baby’s op de wereld gezet en wij laten ons maar ál te graag door hun namen inspireren. Koninklijke babynamen zijn traditioneel, tijdloos en komen in alle soorten en maten. Er is voor ieder wat wils.

Wij zetten hier een paar coole, royal babynamen voor je op een rijtje. PS: blauw bloed is echt niet per se nodig. Be inspired.

De leukste koninklijke babynamen

1. Mary

De naam Mary gaat ver terug in verschillende koninklijke families. Een naam voor echte prinsesjes en koninginnen dus. Heb jij het gevoel dat je een koninklijk dochtertje op de wereld gaat zetten? Dan is Mary zéker het overwegen waard.

2. Edward

Edward is vooral bij de royals in Engeland populair. De naam betekent ‘gezegend beschermer’. Klinkt machtig, toch?

3. George

Er zijn wereldwijd best veel koningen met de naam George (waaronder Clooney), maar de aandacht ligt momenteel natuurlijk vooral op de kleine prins. Wij zijn fan van hem én z’n naam.

4. Charlotte

Deze naam horen we vaker, maar is van oorsprong ook behoorlijk koninklijk! Mocht prinses Charlotte (jep, het zusje van George) koningin worden, wordt ze zelfs Queen Charlotte II.

5. Victoria

De naam Victoria is niet alleen chic en koninklijk, in de Romeinse mythologie is ‘Victoria’ ook de godin van de overwinning. Wat wil je nog meer?

6. Jane

De naam Jane lijkt misschien niet heel bijzonder, maar het was wél de naam van twee van de meeste beroemde koninginnen aller tijden: Jane Seymore en Lady Jane Grey. Jane verdient dus echt nog wel een kansje.

7. Alexander

Betekent ‘de beschermer’ of ‘de afweerder der mannen’. En yes, ook deze royal naam is al jaren populair.

8. Augustus

Wij associëren Augustus eerder met de zonnige zomermaand, maar er zijn genoeg keizers en koningen die de naam dragen. In het Latijn betekent Augustus ‘verheven’. Als dat niet koninklijk is, dan weten wij het ook niet meer.

9. Margaret

Ook Margaret is in de koninklijke wereld een veelvoorkomende naam. Er zijn een hoop prinsessen en koninginnen die met deze naam door het leven gaan, dus wie weet voeg jij straks een klein prinsesje aan dit rijtje toe.

10. Magnus

In Denemarken hoor je deze jongesnaam dagelijks, maar bij ons is-ie nog niet helemaal ingeburgerd. De naam is populair in Scandinavië, doordat verschillende koningen hier zo heetten. Het betekent: ‘grote’.

Niet wat je zoekt? Misschien vind je inspiratie in de volgende lijstjes: 19 IKEA babynamen die verrassend leuk zijn, babynamen voor muziekliefhebbers, of de mooiste babynamen die ‘wonder’ betekenen.

Romper.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 koninklijke babynamen voor jouw toekomstige prins of prinses (deel 1)
Sluiten