De baby 26 apr 2018 Susan Dalstra

Zo vier je een geslaagde Koningsdag met je baby: 6 tips

We kunnen ons goed voorstellen dat je met een kleintje liever de mensenmassa’s op Koningsdag mijdt. Maar geloof ons: als je een beetje slim aanpakt, is het echt goed te doen.

Als je de gelegenheid liever aangrijpt om thuis de hele dag te Netflixen en oranjetompoezen te eten begrijpen we dat ook helemaal. Maar als je toch zin hebt om de hort op te gaan, delen we hierbij de beste tips om er een zo zorgeloos mogelijk dagje van te maken.

1. Ga voor een draagdoek of -zak

Met een kinderwagen door mensenmassa’s ploegen is een frustrerende (al niet onmogelijke) exercitie. Neem je baby daarom mee in een draagzak. Heb je bovendien zelf je handen vrij om vintage parels of baykleertjes te scoren op de vrijmarkt of zo’n mierzoete zelfgebakken cupcake van je buurmeisje te verorberen.

2. Maak vrienden

Geef je borstvoeding? Zorg dan dat je snel vrienden maakt onder de verkopers op de vrijmarkt. Kun je de baby even rustig bij iemand thuis voeden. Ook fijn als je flesjes geeft trouwens. Gewoon even lief vragen en eventueel die cupcakes van je buurmeisje inzetten als charme-offensief.

3. Neem knijpzakjes mee

Eten te over natuurlijk op Koningsdag, maar je baby een oranjetompoes of broodje hamburger voeren is misschien niet het beste idee. Wanneer je baby nog geen vast voedsel krijgt is het niet zo ingewikkeld, maar ook als dat wel zo is, zijn er genoeg opties. Neem bijvoorbeeld groente- en fruithapjes mee in van die handige knijpzakjes. Die zijn ook prima koud te eten en het is een stuk minder gehannes dan uit een potje.

LEES OOK: De leukste Koningsdag kleding outfits voor je baby

4. Wees voorbereid op het weer

Voor het geval het je ontgaan was; de weersvoorspelling voor deze Koningsdag zijn niet best. Veel overtrekkende buien, een gevoelstemperatuur tussen de 5-7 graden en ‘s ochtends kans op natte sneeuw. Een dikke jas en een mutsje voor je baby zijn dus geen overbodige luxe. Werk met laagjes voor het geval de zon doorbreekt en het toch opeens een warme, stralende dag wordt (we bidden).

5. Bescherm de oortjes

Ook al ben je niet op een festival, met al die podia door de stad is het verstandig om de oortjes van je baby goed te beschermen. Er zijn al oorkappen te vinden voor baby’s vanaf 3 maanden. Ook leuk: zoek een stille disco op. Onder andere in Utrecht vind je op Koningsdag een silent disco waar je met de voetjes van de vloer kan zonder dat je baby last heeft van de herrie.

6. Sla groots babydoekjes in

Op Koningsdag is een ding zeker: waar je ook bent: er is bier. En de kans is groot dat er wordt gehost. Ook al sta je niet middenin de pit met je kleintje, de kans bestaat dat er iemand tegen je aan zwalkt met z’n handen vol bier en dan is het gewoon fijn om die babydoekjes paraat te hebben. Of wanneer je zelf dacht dat je een oranjetompoes (ja hoi is-ie weer) kon eten zonder te knoeien.

Ook reden voor feest: de eerste verjaardag van je baby. Zó pakken ze dat in de rest van de wereld aan.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo vier je een geslaagde Koningsdag met je baby: 6 tips
Sluiten