De baby 31 mrt 2018 Janne Vogel

11 momenten waarop kokosolie een lifesaver is voor jou én je baby

Kokosolie is hip en ‘wij volwassenen’ zijn niet de enige die baat hebben bij het natuurlijke olietje. Ook voor je baby kun je de olie gebruiken. Op de volgende momenten is kokosolie écht een uitkomst. Sla dus maar snel een potje (of vijf) in.

Eén dingetje om op te letten: zorg dat je altijd gaat voor een pure, organische olie, en bereid je voor op een verslaving.

1. Massage met kokosolie

Probeer tijdens de volgende babymassage eens kokosolie in plaats van olie uit de winkel. Kokosolie heeft van zichzelf een vaste, boterachtige substantie, maar is al vanaf 25 graden vloeibaar. Even goed door je handen wrijven en je kunt beginnen. (Ook héél lekker voor een volwassenen-massage, dus geef je partner een subtiele hint).

2. Haartjes

Kokosolie werkt ontzettend goed op (baby)haar. Het voedt, maar kan de wilde haren van je kind ook netjes temmen. Mét een schattig glansje. Zeker voor een krullen-kapsel biedt het goedje uitkomst.

3. Berg

De olie werkt magisch tegen berg, een veelvoorkomende huidaandoening bij baby’s. Je herkent het aan de witte of geelwitte schilfers en korstjes op het hoofd. Bijna iedere baby krijgt met berg te maken en het kan geen kwaad, maar het is toch fijn om de plekjes te behandelen. Kokosolie brengt een beschermend laagje op de hoofdhuid aan én laat de door berg aangetaste huid weken, waardoor de schilfers makkelijk te verwijderen zijn.

4. Luieruitslag

Ja, ook hier kan kokosolie je uit de brand helpen. Smeer in plaats van de luierzalf die je normaal gebruikt eens wat kokosolie op de uitslag en kijk hoe het verdwijnt…

5. Baby acne

Veel baby’s krijgen in hun eerste weken tot maanden op de wereld last van baby-acne. Niets ernstigs aan, maar het kan voor je baby vervelend aanvoelen en jeuken. Ook in deze situatie is kokosolie er om je te redden. Een klein beetje olie aanbrengen op de plekjes verlicht de jeuk en vermindert de puistjes.

LEES OOK: De huid van je baby verzorgen en beschermen, zo doe je dat!

6. Keratosis pilaris

Moeilijke naam, die staat voor de verstoorde uitrijping van hoorncellen van de haarzakjes. Het is een onschuldige huidaandoeningen waarbij, je raad het al, kokosolie kan helpen. Niet alleen kinderen krijgen er last van, ook veel volwassenen krijgen met de aandoening te maken. Keratosis pilaris kenmerkt zich door veel rode bultjes op de bovenarmen, het gezicht, de benen of de rug. Gebruik de olie in combinatie met water (in het babybadje of zelf onder de douche bijvoorbeeld) of smeer jezelf of je baby’tje goed in voor het slapengaan.

7. Luizen

De olie werkt alleen of in combinatie met appel cider azijn ook goed tegen luizen. Weg met al die chemische middelen: jij gaat gewoon voor kokosolie. Kokosolie heeft antibiotische en antivirale eigenschappen die de gezondheid van het haar kunnen bevorderen. Goed om de hoofdluis te bestrijden én de haartjes en hoofdhuid te voeden tegelijk.

8. Badolie

Een paar drupjes in het badje van je baby en zijn huidje wordt direct gevoed. Ook heel fijn als je zelf de tijd vindt om even in bad te gaan liggen…

9. Eczeem

Een sterke natuurlijke remedie bij eczeem is: juist ja, kokosolie. De olie komt aardig in de buurt van een wondermiddeltje dat bij íedereen werkt. Dit komt omdat de bestanddelen van de olie echt diep in de huid kunnen doordringen. Dieper dan de meeste ‘traditionele’ zalven, die op de opperhuid blijven hangen.

10. Muggenbulten

Is je baby gestoken door een mug? Wrijf een klein beetje kokosolie op de beten tegen de jeuk.

11. Tepels

Deze tip is puur voor de mama’s: er zijn namelijk behoorlijk wat moeders die zwéren bij het aanbrengen van kokosolie op hun droge en pijnlijke tepels. Voor het voeden hoef je de vettigheid alleen even weg te vegen en kan je baby aan de borst.

Kost een prikkie, maar brengt je heel wat voordelen. Aanschaffen dus!

Popsugar

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
11 momenten waarop kokosolie een lifesaver is voor jou én je baby
Sluiten