Dit zijn de 17 signalen dat hij klaar is voor een baby met jou

Je hart maakt sprongetjes op de babyafdeling van Zara, wanneer je in het vliegtuig naast een huilende baby zit wil je niet meer gillen van frustratie en je voelt een klein steekje jaloezie wanneer een vriendin aankondigt dat ze zwanger is. 

De diagnose is duidelijk: rammelende eierstokken. Je wil een baby. Maar dat jij en je lover al jaren lekker steady gaan, betekent niet automatisch dat hij ook klaar is voor een leven vol poepluiers en slapeloze nachten. Bovendien is dat gesprek aangaan nógal doodeng want wat als hij al begint te hyperventileren van het idee en van schrik iedere avond naar z’n vrienden vlucht?

Geen nood: deze signalen verraden dat hij klaar is om vader te worden. Misschien nog wel voordat ‘ie het zelf in de smiezen heeft.

1. Hij ziet kinderen opeens staan

Hij wijst je op schattige baby’s en grappige peuters – terwijl ‘ie dat eerder nooit deed. Hij begint zelfs een beetje creepy naar ze te lachen.

2. Hij vindt het fijn voor jou te zorgen

Griepje? Hij dwingt je je bed weer in te kruipen en maakt liters gemberthee voor je. Hij is in staat de behoefte van anderen boven die van hemzelf te plaatsen.

3. Hij heeft al veel uit het leven gehaald

Dit is niet een jongen die vers uit de schoolbanken komt, maar al verschillende banen heeft gehad en wat van de wereld heeft gezien. Hij heeft al een heel zorgeloos en spontaan leven geleid voordat het straks met een kleintje niet meer zo eenvoudig gaat.

4. Hij speelt met kinderen

Hij is dol op z’n neefjes en nichtjes en vindt niets leuker dan een beetje ravotten met hen.

LEES OOK: Dit zijn de 23 tekenen dat je rammelende eierstokken hebt en er geen weg terug is

5. Hij is bezig met een groter huis en een veilige auto

Die Amsterdamse bezemkast is al krap voor jullie samen, laat staan wanneer er een baby komt. Hij weet dat en spaart zodat jullie later ergens kunnen wonen waar ruimte is voor een – lo and behold – babykamer. Hij heeft het steeds vaker over de voordelen van een stationwagen of in ieder geval een woonruimte met een parkeerplaats.

6. Hij stuurt alle baby-gerelateerde dingen naar je door

Beschuit met muisjes op z’n werk? Selfies met z’n schattige neefjes? Hij weet niet hoe snel hij het naar je moet appen.

7. Hij gaat steeds beter om met z’n eigen familie

Zijn familie is een sterk vangnet en de afgelopen maanden trekt hij steeds maar naar ze toe. Goed om de banden warm te houden voor het geval jullie straks een oppas nodig hebben voor date night.

8. Hij neemt z’n verantwoordelijkheid

Je lover betaalt z’n rekeningen op tijd, zet het vuilnis buiten en maakt er geen punt van de huishoudelijke klusjes met jou te delen.

9. Hij vindt sparen belangrijk

Voorheen ging z’n salaris vooral op aan de kroeg, maar tegenwoordig zet ‘ie iedere maand een vast bedrag opzij. Voor later. (aka: jullie liefdesbaby)

10. Hij steunt je in alles

Hij is je grootste cheerleader. Hij geeft je wat je nodig hebt en zorgt ervoor dat hij er is op cruciale momenten.

11. Hij toont tekenen van emotionele volwassenheid

Zijn macho-gedrag begint af te brokkelen en hij is steeds meer in staat zijn kwetsbare kant te laten zien. Hij huilt harder dan jij tijdens The Notebook en vindt knuffelen het fijnste wat er is.

12. Hij denkt dat jij een geweldige moeder zal zijn

Hij heeft het een paar keer tussen neus en lippen door laten vallen. Misschien hechtte je er toen niet zoveel waarde aan, maar het betekent dat hij jou voor zich ziet als de moeder van zijn kind(eren).

LEES OOK: Van dikke tranen tot geluksmomenten: 8 vrouwen over hun kinderwens

13. Hij heeft z’n prioriteiten op een rijtje

Hij werkt niet iedere avond over en hoeft niet meer per se naar iéder feestje of iéder festival omdat jij en z’n familie het belangrijkst voor hem zijn.

14. Hij wil de familietraditie doorzetten

Je hebt gehoord dat hij tegen z’n ouders zei dat hij graag de familienaam in leven wil houden en hoé leuk Sinterklaas zal zijn met kinderen die er nog daadwerkelijk in geloven.

15. Hij schrikt niet meer van vrienden die een kind krijgen

Waar hij eerst nogal eens wit wegtrok en klaagde over hoe burgerlijk z’n vrienden worden, is hij nu oprecht blij en enthousiast.

16. Hij accepteert dat niemand er ooit écht klaar voor is

Fijn als hij zo’n man is die zeker weet dat hij 100% klaar is om vader te worden, maar de meeste mannen (én vrouwen) zijn er nooit echt op voorbereid. Hij weet echter zeker dat hij er open voor staat.

17. Hij flipt niet

Als je de pil vergeten bent, raakt hij niet compleet in de stress om je vervolgens iedere dag te vragen of je al ongesteld geworden bent. Als het gebeurt, gebeurt het.

Besluiten jullie het te gaan proberen? Hoé spannend! Dit dieet zorgt er volgens de wetenschap voor dat je sneller zwanger wordt.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 17 signalen dat hij klaar is voor een baby met jou
Sluiten