De baby 19 feb 2018 Melissa Eissens

Een hond én een baby? Het kan! Dit zijn de kindvriendelijkste viervoeters

Je bent zelf gek op honden en wilt graag dat je baby opgroeit met een trouwe viervoeter. Check dan eerst welke hond echt kindvriendelijk is.

In principe houden honden van kinderen (en andersom), maar dat is compleet en honderd procent afhankelijk van hoe je de hond, maar vooral ook je kind opvoedt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je graag wilt dat je baby opgroeit samen met een hond. Het zijn namelijk de perfecte maatjes voor je kind.

Hond leren kennen

Ten eerste is het heel belangrijk om de herkomst van je hond(en) te kennen, maar ook moet je de hondentaal leren begrijpen en je kinderen de tien gouden regels aan te leren. Heb je een verplaatsingshond of wil je er eentje aanschaffen, informeer aan ook naar zijn achtergrond. Als je de geschiedenis van je hond kent, dan kunnen jullie elkaar veel beter begrijpen.

Waar je op moet letten

Zoek je een viervoeter die goed kan omgaan met kinderen, dan kun je beter kijken naar het karakter, het temperament en het energieniveau van een hond – en die moeten allemaal passen bij de familie leefstijl. Onthoud altijd dat je hem van te voren moet ontmoeten, en vraag de fokker of opvangmedewerker alles wat je maar wilt voor je zo’n belangrijke beslissing maakt.

LEES OOK: Lief! Deze honden zijn totaal geobsedeerd door hun kleine babybroertje

Top 5

In principe kan bijna ieder hondenras samenwonen met kinderen, mits goed gesocialiseerd. Toch zijn er een aantal rassen die door hun zachte, geduldige en vriendelijke karakter over het algemeen heel goed samen kunnen met baby’s en kinderen.

1. De Golden Retriever

De Golden Retriever is iets kleiner dan de Labrador. Zelfverzekerd, slim, vriendelijk en loyaal. Hij is extreem geduldig, wat ideaal is voor kinderen. Hoewel hij veel beweging nodig heeft, is dat niet moeilijk te regelen dankij zijn liefde voor spelen.

2. De Labrador Retriever

Een van de populairste hondenrassen in de wereld. En zeker niet zonder reden, ze zijn speels, geduldig, liefhebbend, beschermend en betrouwbaar. Zijn zachte persoonlijkheid, intelligentie en schoonheid maken de perfecte gezinshond.

3. De Poedel

De Poedel, erg slim en vriendelijk. Ze zijn ook geweldig voor kinderen met allergieën omdat ze heel weinig verharen. Regelmatige vachtverzorging is echter wel vereist. Deze trotse en elegante hond is zowel zorgzaam als loyaal. De Poedel is zelden geïrriteerd of verveeld. De perfecte speelkameraad voor een kind.

LEES OOK: Zo bereid je je hond voor op de komst van jullie nieuwe baby

4. De Ierse Setter

Met zijn bekende rode vacht is de Ierse Setter een speelse, energieke en menslievende hond die graag met kinderen speelt. Deze hond heeft flink wat beweging nodig en gaat goed samen met energieke kinderen. Als slimme en trainbare metgezel is de Ierse Setter perfect voor mensen met een tuin.

5. De Vizsla

Deze hond is een wat onbekender ras. Het is een jachthond die erg energiek is, ideaal voor actieve gezinnen. Hij heeft een levendig maar goedaardig karakter, erg loyaal en aanhankelijk. Daarnaast is dit een gehoorzame hond, intelligent en vormt hij een diepe band met zijn gezin. Misschien nog wel het beste: hij heeft nauwelijks een ‘hondengeur’ om zich heen.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Een hond én een baby? Het kan! Dit zijn de kindvriendelijkste viervoeters
Sluiten