7 manieren waarmee jij de kinderkamer super stijlvol maakt

Een kinderkamer inrichten is een goed excuus om from scratch creatief bezig te zijn met nieuw project. Je wilt dat de kamer er leuk en gezellig uitziet, maar hoe doe je dat? Waar begin je? Wij delen tips!

De gouden tip: om een kinderkamer stijlvol te houden, zorg je ervoor dat de kamer niet over the top of overdreven gedecoreerd is. Houd het luchtig en speels. Kies een paar goede, mooie en stijlvolle items (een wandschildering, een mooie lamp of juist een prachtig bed) en zorg voor accenten die het elke keer weer een feestje maken als je de kinderkamer binnen loopt.

Het mooie van een stijlvolle kinderkamer: je kindje kan er in opgroeien. Over een paar jaar is de kamer nog steeds mooi. Typisch gevalletje van een win-win situatie: jij hoeft maar één keer met verf in de weer, je kindje vindt het jarenlang een mooie kamer.

Inspiratie? Yes please!

Inspiratie nodig? Wij verzamelden een paar prachtige voorbeelden. Heb je de kinderkamer al ingericht? Pas maar op, want na het zien van de onderstaande foto’s wil je die sowieso opnieuw inrichten. We hebben je gewaarschuwd!

1. City of stars

Een kamer met sterren is niet moeilijk. Ga voor sterren op de muur, dekens en een nachtlampje, et voila! Sterren zijn tijdloos, dus dit idee is uitstekend geschikt voor een kamer waar je baby zijn hele kindertijd op zal groeien.

2. ROAR!

Om die eindeloze dinosaurus-fase vast voor te zijn (want ja, die gaat komen!): dino’s kunnen super stylish zijn! Er zijn veel dinosaurus spullen op de markt die modern, kleurrijk en hartstikke hip zijn. Combineer dit met een wit interieur, en je hebt een prachtige kamer te pakken.

LEES OOK: Dit zijn de belangrijkste babykamer-trends van 2017

3. De droom van elke prinses

Verdient jouw kindje ook een vorstelijke kinderkamer? Combineer de kleuren lichtrozeen wit met elkaar voor een kamer waar zelfs elke Disney-prinses jaloers op zou zijn. Deze kamer maak je natuurlijk af met een flink aantal roze hartjes.

4. It’s a unicorn!

Als er op dit moment iets hip en Instagram-waardig is, dan is het de eenhoorn. Speel in op deze trend door roze, grijs, glitters en sterren met elkaar te combineren. Het liefst met een paar échte sparkly unicorns in het interieur verwerkt, natuurlijk.

5. Schaapjes tellen

Wow, wat is deze kinderkamer stijlvol! Natuurlijk, in de bovenstaande foto staat een bed en geen wiegje, maar we wilden deze foto jullie niet onthouden. Het thema van deze kamer is ‘schaapjes tellen’. Zo zie je hoe stijlvol een kamer inrichten met één kleur kan zijn!

LEES OOK: Inspiratie: 16x witte babykamers

6. Nijntje in de stad

Men neme een paar pastelkleuren, konijnen én onze eigen lieve Nijntje voor deze zoete kinderkamer. Een kamer waar kinderen echt een lange tijd plezier van zullen hebben.

7. Een superkamer voor een superheld

Voor alle Superhelden (en heldinnen) is deze frisse kamer perfect. Verwerk wat strip elementen met zwart, wit en neon groen. Tadaaaa! Wij zijn vooral verliefd op de POW!-zakken tegen de muur. Perfect om al het speelgoed en de talloze knuffels in op te ruimen.

Toch handig om even op een rijtje te hebben: dit zijn 10 dingen die je moet weten vóórdat je de babykamer inricht

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Like ons dan op Facebook, zo blijf je op de hoogte.

TheStir

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 manieren waarmee jij de kinderkamer super stijlvol maakt
Sluiten