Wow! Acht op de tien kinderen zitten onveilig in de auto

Acht op de tien kinderen zitten niet veilig in de auto, zo blijkt uit een recent onderzoek van de Taskforce Kinderveiligheid, uitgevoerd door VeiligheidNL. Het onderzoek is uitgevoerd onder kinderen van 0 tot en met 8 jaar.

De helft van de autostoelen is niet goed geïnstalleerd, maar ook het vastzetten van kinderen in de autostoel gaat vaak mis – terwijl ouders denken dat ze het goed doen.

Taskforce Kinderveiligheid

Het onderzoek van de Taskforce Kinderveiligheid (een samenwerkingsverband van VeiligheidNL, Maxi-Cosi, Erasmus MC en kinderchirurg dr. William Kramer) is uitgevoerd door VeiligheidNL. Tijdens het onderzoek zijn 470 kinderen van 0 tot en met 8 jaar geobserveerd. Dit onderzoek is een herhaling én uitbreiding van een eerder onderzoek van de Taskforce uit 2013, toen werden kinderen van 0 tot 4 jaar geobserveerd.

Dit is waarom je je baby niet mét zijn winterjas aan in het autostoeltje moet zetten

De oorzaak

Het gaat niet mis bij het kiezen van de juiste autostoel: in vrijwel alle gevallen gaat dat goed (93%). Toch is het schokkend dat 9 op de 10 ouders denken dat ze hun kind veilig vervoeren, met het kopen van de juiste autostoel ben je er dus nog niet. De autostoel goed installeren en je kind goed in de autostoel vastzetten zijn stappen waarbij het nog veel mis gaat. De gordel zit bijvoorbeeld gedraaid, niet goed vastgeklikt óf de riempjes zitten veel te los. Check dus altijd en met veel aandacht of je kind goed in het autostoeltje vastzit.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wow! Acht op de tien kinderen zitten onveilig in de auto
Sluiten