De mama 5 sep 2017 Susan Dalstra

10 dingen waar je meteen anders over denkt als je net een kind hebt gebaard

Voordat je moeder wordt, zweer je dat jij nooit ‘zo’n moeder’ wordt. Je zal altijd jezelf tot in de puntjes blijven verzorgen, nooit een leggings als broek dragen en zo gezond en biologisch mogelijk koken. Tot dat murmeltje in je armen ligt en je beseft: wat een onzin. 

Want dan blijkt dat het je gezin echt zal roesten of je je eigen groente verbouwt in een moestuin en daar iedere avond een verantwoorde maaltijd van in elkaar draait. En of je met geföhnd haar voor de dag komt en immer overal op tijd bent – net als voordat je moeder werd. Zodra je moeder bent, weet je dat perfect zijn niet het hoogst haalbare goed is. Over deze 10 dingen denk je meteen anders zodra je bent bevallen:

1. ‘Natuurlijk’ bevallen

Alle dingen die je van tevoren bedenkt over oerkrachten en dat soort ongein verdwijnen als sneeuw voor de zon als je een bevalling van 18 uur aan het ondergaan bent. Respect voor alle moeders die er niet voor kiezen, maar als je eenmaal een ruggenprik hebt gehad, wil je nooit meer anders.

2. Eéntje is meer dan genoeg

Eén is prima, denk je voor de bevalling – zeker als je zwangerschap niet van een leien dakje liep. Maar als je eenmaal een kind hebt, is er vaak maar één snoezige baby voor nodig om die eierstokken opnieuw te laten rammelen en ervan overtuigd zijn dat een broertje of zusje toch wel heel leuk is.

3. Flesvoeding

Voor veel vrouwen is borstvoeding de heilige graal. Ze nemen zich van tevoren voor borstvoeding te geven tot hun kind een peuter is, niet wetende wat de impact ervan kan zijn. Het doet pijn, het vereist een strakke planning en het komt helemaal op jou aan. Mooi als dat kan en je ervan geniet, maar weet ook dat er meer wegen zijn die naar Rome leiden en flesvoeding zo slecht nog niet is. Het belangrijkst is dat je ontdekt wat werkt voor jou.

4. Biologisch is beter

Als je al dat geld dat je hebt uitgegeven aan biologische producten in een spaarpot had gestopt, had je nu waarschijnlijk met het hele gezin op vakantie gekund. Biologisch betekent niet per se altijd beter. Hoogstens betere marketing. Kinderen zijn al duur genoeg.

5. In een busje rijden

De horror: met het hele gezin voor komen rijden in zo’n busje. Bovendien: je zou er nooit een nodig hebben, want je houdt het toch bij één kind, toch? Tot het er opeens twee of drie zijn en er ook nog een hond meemoet en het je geen ruk meer kan schelen in wat voor auto je rijdt, als er maar genoeg ruimte is. En de A-team was ook behoorlijk bad ass.

LEES OOK: 21 dingen waar je alleen om kunt huilen als je net bevallen bent

6. Schermtijd

Al die kleintjes die in hun eigen wereldje naar zo’n iPad zitten te staren – vréselijk. Tot je ook wel eens even vijf minuten voor jezelf wil en ieder moment rust een godszegen is. Kom maar door met Peppa Big, kan jij in de tussentijd mooi even je beste vriendin bellen.

7. Een kinderwagen gebruiken

Een baby in een draagdoek vervoeren is heerlijk – je hebt je kleintje de hele tijd dicht bij je. Tot het 30 graden is of je een plek nodig hebt om al je boodschappentassen kwijt te kunnen. Dan blijkt zo’n kinderwagen – hoe log ook – toch verdraaid handig. Je kan er zelfs mee hardlopen (mocht je daar zin in hebben).

8. Wegwerpluiers

Natuurlijk – recyclebare luiers zijn vast heel goed voor de natuur, maar zie het tempo maar eens bij te benen. Er komt al zoveel op je af met een pasgeboren baby dat luiers wassen wel het laatste is waar je trek in hebt. Voor je het weet heb je die dingen ingeruild voor wegwerpluiers – of wissel je het een beetje af.

9. Een ontbijt met suiker

Je kinderen cruesli met chocola of een boterham Nutella geven: het ergste wat je kan doen. Ha. Niet dus. Nu weet je dat je kind heus niet doodgaat aan af en toe een ontbijt waar Sonja Bakker of Kris Verburg onpasselijk van zouden worden.

10. Leggings

Leggings, ben je gek geworden? Nou eh, ja? Er komt gewoon een moment waarop je comfort verkiest boven stijl. Bovendien: als iemand je veroordeelt omdat je leggings draagt, is diegene je tijd ook niet waard. Het leven is te kort voor kleren die niet lekker zitten.

Dit zijn 8 dingen die je leert over je relatie als je net bevallen bent. 

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 dingen waar je meteen anders over denkt als je net een kind hebt gebaard
Sluiten