De baby 21 dec 2018 Redactie

Is jouw kerstboom babyproof? Zo doe je het!

Kerst is de mooiste tijd van het jaar. Het huis is meestal prachtig versierd; lichtjes in de tuin, mooi gedekte tafels en natuurlijk de kerstboom. Maar hoe houd je de kerstboom babyproof als er een baby door het huis kruipt?

Als je een kleintje hebt, weet je waarschijnlijk hoe nieuwsgierig baby’s kunnen zijn. En ja; dan komen ze wel eens in wat gekke situaties terecht. Het is daarom belangrijk om veiligheidsmaatregelen te treffen. Ook als het gaat om de kerstboom.

Kerstboom babyproof

De voorbereidingen voor de feestdagen zijn meestal stressvol. Voordat je kindje straks tussen de kerstslingers en kerstballen ligt, is het handig om je kerstboom babyproof te maken. We hebben een paar praktische tips voor je verzameld.

LEES OOK: Een paar tips om de eerste feestdagen met je baby smooth the laten verlopen

1. Maak hem goed vast

Kerstbomen kunnen makkelijk omvallen als baby’s zich eraan optrekken of de kerstballen eruit proberen te halen. Zorg dus voor een stabiele boom met een goede standaard. Wellicht kun je het bovenste gedeelte vast maken aan de muur. (Tip: gebruik een doorzichtig touwtje.)

2. Kies voor linten

Vergeet de breekbare kerstballen maar dit jaar. Baby’s vinden het heerlijk om ze er uit te trekken. Ga daarom dit jaar eens voor linten. Dat is toch echt de meest veilige keuze. Ze kunnen er niet in stikken en zich er ook niet aan bezeren.

3. Of ga voor plastic

Als je kleintje dan toch een bal in handen krijgt, gaat-ie minder snel kapot. Gebruik de plastic ballen op de plek waar je baby het makkelijkste bij kan komen of hang ze voor de zekerheid gewoon in de hele boom.

4. Verplaats je in je baby

Als je je baby wil beschermen, moet je proberen te denken vanuit je baby’s perspectief. Puntige of breekbare versiersels moeten dit jaar dus geschrapt worden. Je wil namelijk niet op de eerste hulp belanden met je kindje.

5. Go Green

Wie zegt dat je een echte boom nodig hebt voor Kerst? Je kunt ook gewoon een ‘neppe’ of een alternatieve variant kiezen. Kies je voor een houten, een plastic boom of krijt je er gewoon eentje op je muur? Je baby zal je dankbaar zijn.

6. Ga de hoogte in

Koop een kleiner kerstboompje en zet die op een tafeltje. Je baby heeft geen schijn van kans meer bij de onderste takken. Klein dingetje: let er wel op dat het tafeltje en de boom stabiel en stevig staan.

7. Gebruik een babyhekje

Soms zou je je baby wel eens in quarantaine willen plaatsen, maar dat is natuurlijk een beetje overdreven. Als je een nieuwsgierige, kruipende druktemaker hebt, kun je gebruik maken van een babyhekje. Op deze manier blijft je prachtig gedecoreerde kerstboom veilig en blijft de baby ook ongedeerd.

LEES OOK: Instagram stroomt over van beschilderde zwangere buiken in kerstthema

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Is jouw kerstboom babyproof? Zo doe je het!
Sluiten