De mama 27 jul 2017 Soraya Vogelaar

Door dit handige product hebben moeders na een keizersnede huid op huidcontact met hun baby

Als je zwanger bent, kun je vast niet wachten om je baby na de bevalling dicht tegen je aan te houden. Voor moeders die een keizersnede hebben ondergaan is dit moment van bonding helaas niet altijd mogelijk. Gelukkig hebben twee zussen uit Canada daar wat op gevonden.

Zussen Ashley Wade en Hayley Mullins realiseerden zich dat sommige moeders die een keizersnede hadden ondergaan, het knusse gevoel en een band opbouwen direct na de bevalling, misten. Na een keizersnedebevalling kan het zijn dat de moeder nog niet meteen vast kan houden. Bijvoorbeeld doordat haar lichaam nog trilt na de bevalling.
De zussen bedachten daarom the Joeyband. Dit is een uitrekbare linnen omslagdoek die je baby veilig en stevig op je borst laat liggen. Zo heb je zorgeloos handsfree huid op huid contact met je baby.

Did you know our clinical product, Joeyband, is used to support immediate and prolonged skin-to-skin in O.R.s around the world?

A post shared by SleepBelt + Joeyband (@sleepbelt) on

Het gebruik

De Joeyband is speciaal ontworpen om te gebruiken wanneer je zit of ligt. Het is dus niet een echte draagdoek. Doordat het geen riempjes heeft, is het perfect om te gebruiken na een keizersnede. Maar ook om te gebruiken als je gewoon relaxed op de bank zit en de baby niet zonder je kan.

LEES OOK: Baby komt ter wereld via een gentle sectio keizersnede en het is prachtig

Mama's face says it all ? #bliss #skintoskin #sleepbelt #joeyband #newborn

A post shared by SleepBelt + Joeyband (@sleepbelt) on

Voordelen huid op huid contact

Huid op huid contact na de bevalling zorgt naast dat moment van een band opbouwen, ook voor andere dingen. Zo zorgt het ervoor dat je baby kalm wordt, minder huilt, warm blijft en minder last heeft van een schommelende bloedsuikerspiegel.

Verkrijgbaarheid

Volgens Hayley Mullins zijn er nu zo’n 100 ziekenhuizen wereldwijd die de Joeyband gebruiken of willen gaan gebruiken. Je kan bij je de kraamafdeling van je eigen ziekenhuis checken wat hun situatie is, of je kan de band online bestellen.

Wil je meer weten over huid op huidcontact met je baby? Je leest hier meer over de voordelen ervan.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Scary Mommy

Reageer op artikel:
Door dit handige product hebben moeders na een keizersnede huid op huidcontact met hun baby
Sluiten