De mama 28 dec 2018 Leanne Hansma

De kater komt later: nieuwjaarsdag met een baby

Wat is een oud en nieuw zonder oliebollen en drankjes? Heb je toch alcohol gedronken de avond before, dan komt de kater later. Of waarschijnlijk terwijl je dit leest. Met een baby in huis is er eigenlijk geen tijd meer voor brak zijn.

Heb je te diep in het glaasje gekeken vannacht? Met deze tips komen jij en je baby de dag wel door.

Comfort food

Goed excuus om de fruitpotjes van je kleintje te plunderen. Of om juist die potjes aan je baby te geven, zodat je je niet hoeft te wagen aan een compleet zelfgemaakte baby-maaltijd. Want jij haalt je voedsel vandaag ook lekker kant-en-klaar én laat het natuurlijk bezorgen.

Het eten van een banaan schijnt ook goed te helpen, omdat ie vol zit met magnesium. Een hapje voor jou en een hapje voor de baby.

Nieuwjaarsdag is familiedag

Zie deze dag vooral als een win-win situatie. Jij voldoet aan de 1 januari verplichting van familiebezoekjes en ondertussen heb jij een paar extra handen en ogen. Als je aan het einde van de middag gaat kun je meteen aanschuiven voor het diner. Hoef jij én geen boodschappen meer te doen én niet zelf te koken. Een dubbele win-win situatie zelfs.

8 Bewijzen dat het moederschap lijkt op één enorme kater

Samen wandelen

Kom uit de kater-modus en wissel je badjas om voor je winterjas. Tijd om de deur uit te gaan. Een frisse neus is voor jullie allebei goed. Zuurstof en de kou helpen je namelijk aan wat meer energie. Net wat je nodig hebt.

Dutjes

Hoera! Je bent de deur uit geweest en hebt samen een stuk gelopen. Dan is het nu tijd voor, tromgeroffel, het middagdutje. Want jij gaat natuurlijk helemaal mee met het ritme van je baby. Eat, sleep, drink, repeat is écht geen straf vandaag.

Hydrateren kun je leren

Teveel alcohol drinken: gewoon. niet. doen. Nee drink liever water en voorkom de kater. Dat werkt het allerbeste. “Lekker dan, komen ze nu mee.” Als ons advies te laat is, helpt het ook om goed water te blijven drinken als je een kater hebt. Een flesje AA-drink in huis? Trek die dan open, want dat zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en niet verder uitdroogt van al die glazen champagne. En cola doet soms wonderen voor je maag.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De kater komt later: nieuwjaarsdag met een baby
Sluiten