Zwanger 7 jan 2019 Leanne Hansma

Kant-en-klare pannenkoeken: lekker én handig! Maar niet als je zwanger bent

Je wist natuurlijk al dat je dat stukje rauwe biefstuk en glaasje rood de komende tijd even moet laten staan. Net als die sushi-dates die je afslaat. Daarom zoek je het misschien wat makkelijker en veiliger op: pannenkoeken. Maar, helaas voor ons, zijn kant-en-klare pannenkoeken ook niet zo’n succes als je zwanger bent.

Kant-en-klare pannenkoeken

Er gaat niets boven een pannenkoek. Zo’n goudgeel rond geschenk uit de koekenpan is altijd goed. Met stroop, spek of poedersuiker, het maakt niet uit. Een pannenkoek smaakt naar meer. Maar de voorverpakte a.k.a. kant-en-klare pannenkoeken wil je liever niet meer eten nu je zwanger bent.

Een moeder op het Mamaforum vroeg zich, na het eten van kant-en-klare pannenkoeken af of het veel kwaad kon. Ze kwam er namelijk na het eten achter dat je dit beter niet kunt doen als je zwanger bent. En dat terwijl ze al zwanger was van baby numero twee. Maar wat bleek: ze is niet de enige die het nog niet wist. Een andere mama reageerde namelijk op het topic met: “wauw, nooit geweten dat dit in kant en klare pannenkoeken zat. Na 3 zwangerschappen nog wat geleerd haha.”

Listeriabacterie

Waarom die goudgele ronde rakkers niet goed voor je zijn als je zwanger bent? Omdat de kans bestaat dat kant-en-klare pannenkoeken besmet zijn met het listeriabacterie. Door de bacterie kun je een infectieziekte krijgen: listeriose. Hoewel het in Nederland niet heel veel voorkomt, is het toch mogelijk om de ziekte te krijgen door voedsel dat besmet is. En de kant-en-klaar pannenkoek staat ook tussen dat lijstje.

Deze producten mag je absoluut niet eten of drinken tijdens je zwangerschap

Better safe than sorry

Tijdens de zwangerschap is het daarom extra belangrijk om voorzichtig te zijn. Niet alleen jij, maar ook de baby kan erg ziek worden van de listeriabacterie. Het kan zelfs een miskraam of een vroeggeboorte tot gevolg hebben. Gelukkig is listeriose wel behandelbaar. Maar ze zeggen niet voor niets: better safe than sorry.

Het leek het ultieme zwangerschapsfood: snel, makkelijk én lekker. En net zo rond als jij inmiddels. Maar de volgende keer dat je zin hebt in pannenkoeken bak je ze toch maar lekker zelf. Of vraag iemand anders ze voor je te bakken. Jij moet immers rust nemen, toch? 😉

Wat is of was jouw (gekke) zwangerschapscraving? Deel het op het Mamaforum. Wij zijn benieuwd!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kant-en-klare pannenkoeken: lekker én handig! Maar niet als je zwanger bent
Sluiten