Oh boy! 10 gênante en briljante acties van jullie mannen tijdens de bevalling

We zouden niet zonder ze kunnen. Het leven is nou eenmaal een stuk leuker met een knappe man aan je zijde. Maar soms kunnen ze ook nét een stapje je te ver gaan. Mannen tijdens de bevalling, bijvoorbeeld, niet altijd een fijne combi…

Sommige mannen kunnen namelijk héérlijk (ahum) tactisch uit de hoek komen. Lig je daar met al je zwangerschapshormonen te bevallen, ligt je man te slapen ‘omdat het midden in de nacht is’. En dit is slechts een voorbeeld van wat de Famme-lezeressen tijdens de bevalling te horen kregen. Maar gelukkig zaten er ook lieve schatten tussen.

1. Donald Duck

Anouk: ‘Mijn man zei dat ik net zoals Donald Duck liep.’

2. Weet je wat dat kost?

Mariska: ‘Mijn man vroeg: ‘Ga je nog lang onder de douche staan? Weet je wat dat kost?!’

3. Niks te doen

Carla: ‘Mijn man was ziek, toen ik beviel van mijn tweede. Terwijl ik pijn lag te lijden, lag hij naast me op een stretcher z’n griep weg te slapen. Bij de derde zat ‘ie doodleuk een boek te lezen omdat-ie anders toch niks te doen had.’

4. Wij snappen dat het inmiddels de ex is

Tamara: ‘Mijn inmiddels ex zei niet veel. Zat te slapen, terwijl ik met ontsluitingsweeën lag. De verloskundige kwam controle doen en ja hoor, het was zover. Maar wat ze ook deden, hij werd niet wakker dus ivm ruimtegebruik rolden ze hem de gang op, ineens kwam hij binnen en vroeg: ‘Is er iets.’ Euhh nee hoor uw kind is er bijna en toen de kleine er was zei hij: ‘Zo, nu kan ik nu weer slapen.’

LEES OOK: Oeps! 10 nogal gênante momenten tijdens de bevalling

5. Even bijslapen

Joyce: ‘Even voor 1 uur begonnen de weeën en ik ben om 2:22 uur bevallen van mijn tweede zoon. Om kwart voor vijf ‘s ochtends waren we thuis, loop ik met onze newborn de trap op en ga op de bank liggen, zegt mijn man: ‘Waarom beval jij toch altijd ‘s nachts? Ik ben zo moe, ik ga eerst even bijslapen.’ *Staat op en duikt bed in*’

6. Ernstig gezicht

Rianne: ‘Een keer huilen en dan mij aankijken en zeggen met een heel ernstig gezicht: ‘Ik kan niet meer, het is drie uur in de ochtend.’

7. Broodje filet americain

Marije: ‘Mijn man zei gelukkig niets. Nadat alles goed was en ik op zaal lag ging hij voor mij een broodje filet americain halen.’

LEES OOK: 6 x voordelen van je nog niet zo strakke buik na de bevalling

8. Eén met elkaar

Veronique: ‘Mijn vriend heeft me bijgestaan met bloed zweet en tranen en was één met mij. Hij deed echt letterlijk alles voor me.’

9. Zit eens stil

Bianca: ‘Die van mij zei doodleuk tijdens de weeën en terwijl een van onze tweelingdochters op mijn zenuw lag: ‘Zit eens stil.’ En: ‘Ga eens gewoon op bed liggen.’ Terwijl voor mij in het ziekenhuis de wc beter zat dan het bed haha.’

10. Take a Snickers

Patricia: ‘Mijn man vroeg steeds of ik iets te eten wilde. Hij had een tas vol Snickers bij zich. Ik kon hem wel slaan haha.’

OPROEP: Heeft jouw man ook zo’n tactische actie begaan tijdens de bevalling? Of was ‘ie juist heeeel lief en stond hij helemaal voor je klaar? Laat het hier aan ons weten, dan verwerken wij het in een nieuw artikel.

Nog even lachen: Deze hilarische Q&A lijst zou bij elke verloskundige moeten hangen.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Oh boy! 10 gênante en briljante acties van jullie mannen tijdens de bevalling
Sluiten