Stiekem liever een jongen of meisje? Dit is de truc

Zo beïnvloed je het geslacht van de baby

Hoewel de meeste het niet durven uit te spreken, zijn er heel wat aanstaande ouders die dromen van een zoon of juist een dochter. Heb jij stiekem ook een voorkeur voor het geslacht van je toekomstige baby? Goed nieuws! Volgens dokter Shettles kan je namelijk wel degelijk invloed uitoefenen op het geslacht van je baby.

De Amerikaanse Dr. Shettles is de schrijver van het boek How to Choose the Sex of Your Baby en houdt zich al meer dan 50 jaar bezig met IVF-behandelingen. Hij denkt dat er bepaalde technieken en trucjes zijn om invloed te hebben op het geslacht van je kindje.

X- en Y-Chromosomen

Het draait allemaal om chromosomen. Om een jongen te krijgen, heb je de combinatie van een X- en een Y-chromosoom nodig. Voor een meisje twee X-chromosomen. De uiteindelijke combinatie wordt bepaald door de grootte en snelheid van de spermacellen. De Y-chromosomen zijn kleiner van formaat maar zwemmen sneller, de X-chromosomen zijn groter en zwaarder maar zwemmen een stuk langzamer.

Snelste zwemmer

Als het eitje al in de eileider zit, dan is de kans groot dat de snelste zwemmer, het Y-chromosoom, als eerste de bestemming bereikt en je dus een XY combinatie krijgt. Maar als de seks niet goed is getimed met de eisprong (er valt dus niks te bevruchten), dan wordt het een ander verhaal. Hoe langer het sperma namelijk in de eileiders blijft zitten, hoe meer ze afsterven en het snelle Y-chromosoom dus inactief raakt. Tegen die tijd is het langzame X-chromosoom inmiddels aangekomen en kan het eitje bevruchten. Dan krijg je dus een XX-combinatie, een meisje.

Zo wordt het een meisje

So far het wetenschappelijk gedeelte. Maar wat moet je nu exact doen om het geslacht te beïnvloeden? Volgens deze arts dan, want of het echt werkt is een tweede natuurlijk. Het heeft alles met timing te maken, is zijn theorie. Volgens de arts is het moeilijker om een meisje te maken, dan een jongen. Heb je de voorkeur voor een dochter dan wordt aangeraden minstens twee dagen voor de ovulatie geen seks te hebben. Hierdoor zijn er meer X-chromosomen aanwezig om het eitje te bevruchten. Om je kansen zoveel mogelijk te vergroten is het verder een goed idee om regelmatig seks te hebben nadat je menstruatie is gestopt, tot 48 uur na de ovulatie.

Zo wordt het een jongen

Heb je de voorkeur voor een zoon, dan adviseert de arts om vier of vijf dagen voor de ovulatie geen seks te hebben (of condooms te gebruiken). Ga er pas op de dag van de ovulatie zelf echt voor. Heb je eenmaal seks gehad, doe ‘het’ dan in elk geval niet nog een keer binnen 12 uur (of gebruik weer een condoom). Ook het standje kan meehelpen. Hoe dieper, hoe meer kans op bevruchting en een XY-combinatie. Doggystyle is dus een aanrader voor wie stiekem hoopt op een jongetje.

Werkt het?

Uiteraard volgens Shettles wel en hij zegt vele succesverhalen te kennen op basis van z’n theorie. Zouden wij ook zeggen. Er is maar een manier om erachter te komen. En blijkt de theorie in jullie geval niet te kloppen, dan maakt dat gelukkig geen bal uit. Een meisje of jongen krijgen, het is allebei geweldig. En dat jullie kindje gezond is, uiteraard het allerbelangrijkst.

Meer leuke content? Like ons op Facebook