Jongen of meisje? 11 briljante ideeën voor een ‘gender reveal party’!

Overgewaaid uit Amerika en ook hier inmiddels helemaal hot: de gender reveal party. Een feestje waarop je iedereen tegelijkertijd laat weten of jullie een jongetje of een meisje verwachten. En die aankondiging moet natuurlijk wel een beetje spectaculair zijn.

Oh ja, je kunt er trouwens ook voor kiezen om niet alleen de gasten te verrassen met het geslacht van jullie baby, maar het voor jezelf ook tot het moment suprême spannend houden. Vraag het echobureau of de verloskundige in dat geval om het geslacht van jullie kindje dan door te geven aan bijvoorbeeld de banketbakker of iemand die jullie wil helpen bij het organiseren van het feestje. Zo wordt HET moment voor jullie ook een big surprise!

Hier wat geweldige ideeën om je het grote nieuws te verkondigen:

1. TaartBron: Angel Food, Betty Crocker

Taart is natuurlijk altijd een goed idee. Het is tenslotte feest! Je kunt een prachtige taart laten maken die overduidelijk maakt of het een jongen of meisje wordt en zo de onthulling doen of je laat een taart bakken met een knalroze of -blauwe binnenkant. Snijd een stukje van de taart, en tadaaa! Het geslacht van jullie kindje is bekend.

Ook leuk: maak er een peek-a-boo taart van. Dat doe je door roze of blauwe M&M’s (of ander snoepgoed) in het midden van de taart te (laten) stoppen.

2. Cakepops & Cupcakes


Bron: Craftsy


Bron: cupcakesenzo

Een lekkere variatie op de taart zijn cupcakes en cakepops, kleine ronde cakejes op een stokje. Iedereen neemt tegelijkertijd een hap uit zijn traktatie, waarvan de binnenkant natuurlijk roze of blauw is. Verrassing!

3. Verf gevecht


Bron: Macon Photography

Niet bang om een beetje vies te worden? Trek witte kleding aan, vul waterpistolen met roze of blauwe verf en laat de gasten (op een veilige plek!) met de pistolen op jullie schieten. Het leukste effect krijg je als je verschillende tinten verf in de pistolen doet. Dit koppel deed het en het zijn foto’s om in een lijstje te doen zo leuk!

LEES OOK: 10 originele manieren om de herinneringen aan je zwangerschap vast te leggen

4. GelukskoekjesBron: amazeology, bhg

Wist je dat je zelf gelukskoekjes kunt maken? Wij vonden deze how to op de website van Culy, en het lijkt nog best gemakkelijk ook! In plaats van een gelukswens, zet je ‘It’s a boy’, ‘It’s a girl’ of een andere mooie spreuk op de papiertjes in de koekjes. Even leuk versieren, en je hebt een perfecte traktatie.

5. Schrijf het in de lucht


Bron: Candice Butterfield

Koop roze of blauwe sterretjes en schrijf het in de lucht. Een camera met een lange sluitertijd en je hebt meteen een geweldige foto om het grote nieuws ook nog op andere manieren te delen. Even een paar keer oefenen, maar dan heb je wel iets bijzonders. Wel het feestje ‘s avonds plannen in dit geval uiteraard.

6. Pijl en boog (of dartbord)


Bron: Sweet Miles

Denk eens outside the box. Vul een ballon met verf, knoop ‘m dicht en hang de ballon op een groot wit vel. Vervolgens is het een kwestie van de ballon kapot schieten met een pijl en boog of een dartpijltje. Leuk voor sportieve koppels!

LEES OOK: Waarom ik spijt heb van de naam van mijn dochter (en hoe jij dit kunt voorkomen)

7. KraskaartDeze is echt super origineel. Geef iedereen een kraskaart. Met een muntje kom je er zo achter of het een jongetje of een meisje wordt. Ook leuk om deze naar familie en vrienden op te sturen die ver weg wonen. Origineel en een stuk persoonlijker dan Facebook. Deze leuke exemplaren zijn te koop op Etsy, je vindt ze hier en hier.

8. Ballon


Bron: Natalie

Al eerder hadden we het over het kapot schieten van een ballon en dit is een variant hierop (die een stuk minder troep geeft). Wat dacht je van een ballon gevuld met blauwe of roze glitters, confetti en veertjes? Even zoeken op Etsy en je kunt genoeg leuke ballonnen vinden die gewoon opgestuurd worden naar Nederland. Of voor de crea bea’s onder ons: gewoon zelf maken.

9. Fotoshoot


Wil je het liever klein houden en niet te veel poespas? Dan is het leuk om een fotoshoot te doen. Kies één accentkleur (roze of blauw natuurlijk) en laat een paar super mooie foto’s maken. Laat de prachtige foto’s zien op je gender reveal party en deel ze met je verre vrienden en familie via de post of social media.

10. Doos met ballonnen


Bron: theweddingscoop

Oké, nog eentje met ballonnen dan. Vul roze of blauwe ballonnen met helium. Maak ze met lintjes vast aan de binnenkant van een kartonnen doos (misschien wat zwaars onderin de doos doen om te voorkomen dat ‘ie wegvliegt) en doe alle ballonnen ín de doos. Verzegel de doos met een mooie strik en open hem tijdens jullie feestje. Surprise!

Wist je dat er ook manieren zijn om het geslacht van je kindje te voorspellen zónder echo? Wij schreven er 18 voor je op!

littlethings