De baby 11 mrt 2018 Janne Vogel

Dubbeldragen: je tweeling tegelijk in een draagzak

Als ouders van een tweeling hebben jullie je handen behoorlijk vol. Af en toe even je handen vrij en de twee kleintjes tegelijk meenemen lijkt onmogelijk, maar niets is minder waar. Ook tweelingen passen namelijk prima in een draagzak/doek. En dat moet iedere tweeling-ouder weten.

Kun je een tweeling dragen in een draagzak, dan? Ja, dat kan. Tegelijk. Het tegelijk dragen van tweelingen wint aan populariteit en er is zelfs een speciale Facebookpagina voor opgericht.

Je tweeling in een draagzak

Hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Je hebt verschillende manieren om je kindjes te dragen. Tot je tweeling drie maanden oud is, kun je ze samen aan de voorkant dragen in een draagzak. Daarna wordt de ruimte te krap. Door voor een geweven draagdoek te kiezen, kun je wat afstand tussen de twee kleintjes creëren. Wanneer je ze beide aan de voorkant wil dragen is dit dus zeker aan te raden. Optie twee: één baby links en eentje rechts op je heup. Zo zit er voldoende ruimte tussen je kids, maar jullie zijn zo wel een beetje breed. Daar moet je rekening mee houden. Ook dit krijg je het best voor elkaar met een draagdoek. Nog een optie: één kindje voor en eentje achter in een draagdoek. Dit is de meest flexibele en handige manier van dragen. Je kunt kiezen voor een lange geweven draagdoek of twee aparte. De laatste optie: één kindje voor en eentje achter in een combi draagdoek en draagzak. Ook lekker flexibel en nét iets sneller dan de vorige optie. Vóór kies je voor een draagdoek en achter voor een draagzak. Voor meer informatie en advies (op maat) kun je terecht bij een verschillende draagdoekconsulenten. Kijk hiervoor op www.draagdoekconsulenten.nl.

LEES OOK: Let hierop als je een draagdoek aanschaft voor je baby

Dragen is fijn

Je pasgeboren kindjes worden meteen aan heel veel indrukken blootgesteld. Ze vinden het daarom heerlijk om in de geborgenheid van mama of papa te worden gedragen. Ze horen zo jouw hartslag en voelen de warmte van je lichaam (iets wat voor baby’s heel belangrijk is!). Het voelt als je loopt eigenlijk net alsof ze weer bij je in de buik zitten. Voor hen dan.
Tijdens het dragen komt het hormoon oxytocine vrij – het knuffelhormoon – en dit is heel goed voor het opbouwen van een veilige band tussen jou en je kindjes. Verder is het natuurlijk ook hartstikke praktisch. Kan je die enorme tweezits kinderwagen een keertje thuislaten.

Kortom: dragen is fijn! Ook als je een tweeling hebt.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dubbeldragen: je tweeling tegelijk in een draagzak
Sluiten