Je lichaam na de bevalling: Deze prachtige fotoserie zet vrouwen in hun kracht

Een fotoserie waar het leven, en je lichaam na de bevalling, centraal staat. Een prachtig onderwerp. Want er is niets mis met die prachtige buik van jou, waar je negen maanden lang een kind in gedragen hebt. Ken je die sterke moederquote ‘Your body is not ruined, you are a tiger who earned her stripes’? Daar gaat het hier om.

#LoveYourPostpartum is een fantastische fotoserie van moeders, hun kinderen en hun lichaam na de bevalling. Fotografe Mikaela Shannon is de serie begonnen om moeders een steuntje in de rug te geven. Zij kwam er namelijk – no brainer – achter dat vrouwen lang niet altijd tevreden zijn met hun lichaam, en dat vindt zij onzin!

LEES OOK: Eindelijk antwoord op de meest prangende vragen over je lichaam ná de bevalling

Inspirerende verhalen over lichaam na de bevalling

Mikaela kwam op het idee van deze fotoserie toen een kennis van haar vroeg of Mikaela een fotoshoot wilde doen om haar nieuwe lichaam te vieren. Ja, haar lichaam ná de bevalling. ‘De verhalen van de mensen inspireren mij. Ik wil dat ook mijn foto’s verhalen vertellen, zonder dat ik een woord hoef te zeggen.’ Nou, in onze ogen is dat zeker gelukt. Wat een pure, prachtige foto’s!

Dankbaar

Mikaela’s project begon met een paar moeders, maar inmiddels heeft ze al meer dan 25 vrouwen gefotografeerd. ‘Ik ben zo dankbaar dat ik deze moeders kan helpen. De feedback die ik van de moeders krijg is fantastisch. Alles wat ik wil, is dat deze moeders weer blij zijn met zichzelf.’

LEES OOK: 6 x voordelen van je nog niet zo strakke buik na de bevalling

Naast dat Mikaela fotografeert, is ze ook vertegenwoordiger van stichting Fed Is Best. De boodschap van deze organisatie: het maakt niet uit hoe je je kind voedt, je doet het fantastisch! Volgens Mikaela is zo’n stichting nodig, omdat er de laatste tijd veel sprake van mommy shaming is. Mikeala staat hier voor honderd procent achter. ‘Houd van jezelf. Het krijgen van een baby is een grote kans, maar het is niet iets waar we bang voor moeten zijn. We moeten die nieuwe kansen omarmen.’

Twijfel je nog over fles- of borstvoeding? Dit zijn de voor- en nadelen van flesvoeding vs. borstvoeding.

buzzfeed

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je lichaam na de bevalling: Deze prachtige fotoserie zet vrouwen in hun kracht
Sluiten