Je kan nu iemand inhuren om poepluiers te verschonen

Stop het luier-geruzie. Kunnen jij en manlief het maar niet eens worden over wie er nu weer aan de beurt is om de shit – letterlijk – op te ruimen? Neem dan eens een voorbeeld aan onze Engelse buren. Daar hebben ze de oplossing voor het poepluier-probleem gevonden.

Van lui naar poepluiers

In Engeland bestaat namelijk sinds kort zoiets als een luierhulp. Een service waarbij je iemand kan inhuren die jouw poepluiers verschoont. Of nou, die van de baby dus. Ideaal als de tijd van de kraamhulp erop zit, maar je mentaal nog niet bent voorbereid op de tientallen luiers die er op een dag door heen gaan.

Wat begon als 1 april-grap is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig idee waarbij professionals en wanhopige ouders aan elkaar worden gekoppeld. The Nappy 999 moet een platform worden waar new bee ouders in hun regio kunnen kijken welke kandidaat zich beschikbaar heeft gesteld om luiers te verschonen. En als er een match is gevonden, is net zoals bij Tinder een kwestie van snel afspreken.

LEES OOK: Moeder doet niet aan luiers, maar maakt baby meteen zindelijk

Nappy changers

Afhankelijk van de locatie en natuurlijk de vraag naar deze service, kost dit grapje je ongeveer 5 pond per verschoonde poepluier. Niet geheel goedkoop, maar wie vrij wil zijn, moet geld lijden.

Met die vraag zit het trouwens wel goed: al honderden mensen hebben zich aangemeld. En over het aanbod maken de bedenkers zich ook geen zorgen. Nog voor de The Nappy 999 goed en wel is gelanceerd, zijn er al meer dan 50 ‘nappy changers’ die zich hebben aangemeld voor deze baan.

Richard Conway, mede-oprichter van Childcare.co.uk, vindt het een perfect idee: “Vraag elke ouder welke taak ze het meeste haten en poepluiers verschonen staat bij iedereen op één.” Inderdaad. Nu hebben we dit alleen nog in Nederland nodig!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je kan nu iemand inhuren om poepluiers te verschonen
Sluiten