De baby 23 sep 2018 Marleen Staal

Je baby garderobe: meer babykleertjes dan dit heb je niet nodig

Je allereerste zelf gekochte rompertje vergeet je nooit. Al die 826 rompertjes die daarna volgen, vergeet je misschien iets te makkelijk en eindigen zo onderaan de stapel. Het is verleidelijk elk babytruitje te kopen dat je tegenkomt, maar hoeveel heb je eigenlijk écht nodig die eerste weken?

Babykleertjes

Natuurlijk is het leuk dat jouw mini fashionista er leuk bij loopt (oké, voornamelijk slaapt), maar eigenlijk heb je helemaal niet zo veel nodig als het aankomt op babykleertjes. De volgende getallen zijn natuurlijk een richtlijn, zoveel moeders met zoveel modegevoelens, maar het kan je helpen een idee te geven wat je minimaal nodig hebt. Houd je er dus vooral lekker niet aan als je voelt dat je meer of minder nodig hebt. Bedenk maar zo: alles wat je extra krijgt, is natuurlijk mooi meegenomen!

Outfit inspiratie: Baby kleertjes van vroeger die stiekem heel hip zijn

Checklist

10 rompertjes

5 broekjes

3 rompers met lange mouw

7 slaappakjes

2 inbakerdoeken

2 slaapzakken

10 babywashandjes

8 spuugdoekjes

3 babyhanddoeken

8 slabbetjes

Zo bouw je een baby garderobe op

Wat voor jou geldt, kan ook handig zijn voor je baby: investeer in goede basics. Deze kun je namelijk oneindig combineren met leuke extra’s die krijgt of af en toe is erbij koopt.

Als je baby basics stuk voor stuk goed bij elkaar passen, is het ‘s ochtends heel makkelijk om snel iets uit de kast te trekken. Alles matcht namelijk. Met een haarbandje in een leuke kleur of opvallende sokjes en/of schoentjes kun je er vervolgens een eigen draai aan geven.

17 Etsy-adresjes voor genderneutrale babykleding

Goede basis

Kijk goed naar de kwaliteit van je basics en vooral naar het materiaal waarvan het is gemaakt. Je zal veel moeten wassen, dus wil je niet dat alle babykleertjes na één wasbeurt er al helemaal vaal en pluizig uitzien. Zonde! Ook moet het materiaal lekker kunnen meerekken, zodat het allemaal ook nog past als je baby een volle luier heeft bijvoorbeeld.

Babykleertjes hoeven je dus geen half maandsalaris te kosten. Als je die goede basis eenmaal hebt, dan is het ook makkelijk om niet tegen elke verleiding in die schattige babywinkels ‘ja’ te zeggen. Want je weet wat je hebt en wat je eventueel nog mist. Dat scheelt een hoop geld, want over drie maanden is je kleine schat niet meer zo klein en is hij overal alweer uitgegroeid.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je baby garderobe: meer babykleertjes dan dit heb je niet nodig
Sluiten