De baby 22 aug 2018 Marleen Staal

Deze krachtige foto laat zien hoeveel IVF-naalden het kostte om dit kindje te krijgen

Zwanger raken is al een wonder op zich. Dat een baby na jarenlang  IVF-behandelingen te hebben gevolgd ter wereld komt, is misschien wel een nog groter wonder. Hoe bijzonder dit is, laat deze moeder zien in een een foto van haar pasgeboren regenboogbaby London. Omringd met de hoeveelheid naalden die het kostte om haar te krijgen. Wij krijgen er kippenvel van.

Dankbaar

1,616 naalden, zoveel kostte het de moeders Patricia en Kimberly O’Neill om zwanger te raken van hun regenboogbaby. Tel daar vier jaar, zeven pogingen en drie miskramen bij op en je snapt hoe ontzettend blij en dankbaar het koppel was toen het eindelijk raak was. En nog dankbaarder toen hun baby London werd geboren.

Naalden

De indrukwekkende foto werd gemaakt door Samantha Packer en deze setting was haar ook helemaal nieuw. De ouders wilde namelijk graag dat de naalden een belangrijke rol zouden spelen in de fotoshoot.  “Ik was vereerd en wilde graag iets speciaals doen.” Speciaal is het zeker als we de reacties op de foto mogen geloven, want de foto heeft inmiddels meer dan 85.000 likes en is ruim 64.000 keer gedeeld.

“Ik kende niet hun hele verhaal, maar ik wist dat ze al eens eerder een baby waren verloren. In de tijd hadden ze me al contact met me opgenomen voor een zwangerschapsfotoshoot”, vertelt Samantha Packer. “Daarom koos ik ook de vorm van een hart, om de liefde  – door alle pijn – te laten zien dat ze uiteindelijk dit lieve meisje heeft gegeven.”

Vijf zakken over

De O’neills dachten toen ze de wens hadden om een kindje te krijgen dat het nooit zou eindigen in de strijd die zo lang heeft geduurd. Na twee miskramen bleek dat Patricia een aandoening had waarbij haar bloed erg klonterde. Dat bleek effect te hebben op de zwangerschappen, dus schreef de dokter bloedverdunnende medicijnen voor. Dit in combinatie met alle IVF-shots die ze moest krijgen, zorgen voor het enorme aantal naalden dat te zien is op de foto.

Samantha vertelt aan de Huffington Post dat het meer dan een uur duurde voordat alle naalden goed lagen. “Nadat de eerste laag af was, had ik nog steeds vijf zakken over. Die spreidde ik verder uit naar de zijkant, ook al hoefde ik van de moeders niet alles te gebruiken. Het voelde toch alsof elke naald echt in beeld moest, gezien hun geschiedenis.” Met dit bijzondere eindresultaat als gevolg.

En wij kunnen alleen maar benadrukken hoe adembenemend deze foto is.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze krachtige foto laat zien hoeveel IVF-naalden het kostte om dit kindje te krijgen
Sluiten