Zwanger 22 jun 2017 Soraya Vogelaar

Dit zijn 20x de mooiste Italiaanse babynamen

Met de volgende Italiaanse babynamen dompel je je onder in de romantiek, poëzie en het hemelse van Italië. Hoe kan het ook anders met prachtige steden als Florence en Rome? Laat je inspireren door Bella Italia.

Veel Italiaanse namen zijn gerelateerd aan God, hoe kan het ook anders met invloeden van de Paus.

Voor meisjes:

1. Allegra

Allegra betekent blijdschap. Daarnaast zullen muzikale mensen deze naam ook bekend voorkomen: het is namelijk ook afgeleid van Allegro, waarmee vrolijkheid en levendigheid in de muziek wordt aangegeven.

2. Aria

Of Arya. Liefhebbers van de series Pretty Little Liars en Game of Thrones zullen deze naam al kennen. Karakters in beide series hebben deze naam. Ook deze naam heeft met muziek te maken; Aria is een type operamuziek.

3. Aurelia

Betekent gouden. Niet gek dus dat er ook sieradenmerken zijn die zo heten. Perfecte naam voor je meisje met een hart van goud.

4. Bianca

Een favoriet van Shakespeare. Bianca betekent wit of licht.

5. Carina

Carina betekent lieveling of schat in het Italiaans. Een mooie manier om je kind elke dag een liefkozend woordje toe te roepen.

6. Emilia

De Italiaanse versie van Emily of Amelia. Betekent bewonderend.

7. Fiorella

Wij vinden dit een ontzettend schattige naam. Fiorella betekent kleine bloem.

8. Giada

Een andere versie van de naam Jade. Maar naast de andere spelling is er niet veel anders Giade betekent namelijk ook gewoon Jade.

9. Violetta

Fan van Violet? Dan is deze naam perfect voor je dochter.

10. Luciana

Afkorten is ook makkelijk; zo wordt het Luci of Lucy. Luciana heeft ook een religieus tintje, het betekent genadig licht.

LEES OOK: Sweet! Dit zijn de 20 populairste meisjesnamen in Amerika

Voor jongens:

1. Amadeo

Amadeo betekent geliefde van God.

2. Anthony

Een populaire Italiaanse babynaam.

3. Cielo

Cielo betekent hemels. Een hemelse naam voor een mooie jongen.

4. Dario

Voor je kleine prins die ooit de koning wordt. Dario betekent namelijk koninklijk.

5. Fiero

Een stoere naam voor een net zo stoere jongen. Wij kunnen er het Engelse woord fierce al uit afleiden. Fiero betekent dan ook trots. Perfect voor je grote trots.

6. Giovanni

De afgelopen tien jaar werden er in Nederland bijna 900 jongens met deze naam geboren, die letterlijk ‘God is verzoenend’ betekent. Een alternatieve spelling – Jovani – heeft dezelfde betekenis, maar komt veel minder vaak voor.

7. Lorenzo

Voor de betekenis van deze prachtige naam kan je grappig genoeg een kijkje in je kruidenkast nemen. Lorenzo betekent de gelauwerde of laurierblad. Enzo is een leuke afkorting en een populaire naam in ons land. Wie weet komt dat door vlogger Enzo Knol? In 2015 werden er 256 Enzo’s geboren.

8. Matteo

Relatief populair in Nederland – sinds 2006 zijn er in totaal 349 nieuwe Matteo’s aan het Nederlandse bevolkingsregister toegevoegd. Betekenis: ‘Geschenk van God’.

9. Rocco

Op het eerste oog is het een nogal stoere naam, maar schijn bedriegt. Grappig genoeg betekent Rocco letterlijk ‘rust’. Goede naam voor een jongetje die eruit ziet als een stoere beer maar vanbinnen een heel groot lief hart heeft.

10. Adamo

Een mooie variant op het Britse Adam – met dezelfde betekenis: aarde, man.

Heb je meer met Zweden dan Italië? Dit zijn de 20 mooiste en stoerste Zweedse babynamen.

Wil je vaker nameninspiratie opdoen? Like ons dan even op Facebook!

Een deel van deze namen plus hun betekenis komen uit een artikel dat Inge Abraham schreef voor Famme.

Momtastic

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn 20x de mooiste Italiaanse babynamen
Sluiten