Alles over de innestelingsbloeding: een mogelijk eerste teken dat je zwanger bent

Het moment dat je tussen je eisprong en menstruatie licht bloedverlies hebt, kan betekenen dat een bevruchte eicel zich in de baarmoeder aan het innestelen is. Maar hoe weet je nu of het innestelingsbloeding is en niet een vervroegde menstruatiebloeding? Wij helpen je verder.

Wat is een innesteling?

Een innesteling vindt plaats op het moment dat een bevruchte eicel zich nestelt in de baarmoeder. De eicel hecht zich dan aan de baarmoederwand. Tijdens dit proces kan er dan wat bloed vrijkomen wanneer de eicel een bloedvaatje raakt. Dit bloedverlies wordt een innestelingsbloeding genoemd.

Wanneer vindt de innestelingsbloeding plaats?

Het innestelen gebeurt zo’n 6 tot 12 dagen na de eisprong, De lichte bloeding kan plaatsvinden tussen de 10 dagen tot twee weken na de eisprong. Het moment van innestelen kun je berekenen door 9 dagen op te tellen bij de dag van je eisprong of door 5 dagen af te trekken van de dag waarop je menstruatie normaal gesproken begint.

LEES OOK: Zo lang duurt het gemiddeld voordat je zwanger bent

Hoe lang duurt de bloeding?

Het kan per persoon verschillen hoe lang de bloeding duurt. Dit kan enkele uren zijn, maar het kan ook een paar dagen duren.

Verschil innestelingsbloed en menstruatiebloed

Het bloed dat je verliest bij een innesteling is een rozige tot bruinige afscheiding. In plaats van helder rood bloed bij een menstruatie. Anders dan bij je menstruatie, komt er bij de bloeding geen weefsel en/of klontjes mee. De innestelingsbloeding is vaak dan ook meer spotting, ofwel druppels bloedverlies tot een lichte vloei. Het is in ieder geval minder bloedverlies dan bij een menstruatie. Daarnaast kun je op het moment van bloedverlies bij een innesteling ook last hebben van klachten als lichte krampen, hoofdpijn.

Erachter komen of je zwanger bent

Wil je zeker weten of je zwanger bent? Dit kun je nog niet meteen bij een innestelingsbloeding achterhalen. Een week na de innesteling kun je een zwangerschapstest doen, dit is het moment dat je een dag overtijd bent.

Van gevoelige borsten tot overgevoeligheid voor geuren: dit zijn 8 tekenen dat je zwanger bent voordat je het kunt testen.

MomtasticAPA

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Alles over de innestelingsbloeding: een mogelijk eerste teken dat je zwanger bent
Sluiten