De mama 1 sep 2018 Rachelle Abbas

Check! Hier moet je op letten bij het kopen van een kinderwagen

De kinderwagen is een belangrijke aanschaf en misschien ook wel een van de leukste. Ze zijn er in veel soorten en maten, maar waar moet je op letten als je een kinderwagen koopt?

Je wilt een kinderwagen die er leuk uit ziet, maar die natuurlijk ook goed is voor je kind en makkelijk is mee te nemen. Na deze checklist ben je klaar om de keuze te maken!

1. Hoe makkelijk kun je de wagen inklappen?

Het is belangrijk om je goed te laten informeren hoe een wagen moet worden ingeklapt. Bij het ene model wagen heb je meer stappen nodig om hem in te klappen, maar bij de andere wagen is dat met één handeling makkelijk te doen. De iCandy Peach heeft een automatische vergrendeling wanneer je wagen is ingeklapt, super easy!

2. Heeft het een makkelijk sluitsysteem?

Het is niet fijn als je lang bezig bent om je kindje vast te krijgen in de wagen, helemaal niet als je al een beetje haastig bent vertrokken, we’ve all been there. Je hebt wagens die met één aanraking kunnen worden gesloten.

3. Zijn er meerdere kleuropties?

Naast het feit dat je natuurlijk een ‘goede’ wagen wilt – die veilig is en van alle functies is voorzien – wil je ook een wagen die mooi is. Tegenwoordig zijn er veel wagens in verschillende kleuren verkrijgbaar met een modern design die perfect bij jou en je baby passen.

4. Is de wagen multifunctioneel?

Naast een kinderwagen heb je onder andere ook een reiswieg nodig voor je kleintje. Hoe ideaal als je niet meer een aparte reiswieg hoeft aan te schaffen, omdat je de wagen tot reiswieg kan maken? Handig voor de opbergruimte én kosten. De iCandy Peach biedt alle opties van een compleet reissysteem in één model. Je ontvangt bij aanschaf namelijk de kinderwagen, reiswieg, zitmodule én autostoeladapters.

5. Denk aan je woonsituatie

Wanneer je weinig woonruimte hebt en een wagen makkelijk wil kunnen opbergen, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. De ene wagen valt direct om als ‘ie gevouwen is, maar de andere kan weer rechtop blijven staan als je hem eenmaal ingeklapt hebt. Ga voor een wagen die je helemaal kunt opvouwen. Daarnaast is een lichte wagen ook ideaal, helemaal als je met trappen naar boven of beneden moet en geen lift hebt.

6. Is er (genoeg) opbergruimte?

Als je boodschappen gaat doen met de kleine of een dagje weg gaat is een opbergmandje onderin de wagen ideaal. Het is vooral belangrijk om te kijken of je er makkelijk bij kunt en er genoeg ruimte is. Naast een mand onderin, zijn andere opbergvakken ook handig! Je kunt nooit genoeg opbergruimte hebben.

7. Voor welk terrein is de wagen geschikt?

Bedenk goed waar je allemaal met de wagen naartoe wilt. Hoe groter de banden, hoe geschikter de wagen is voor ruige ondergrond. Daarnaast zijn de banden van de meeste kinderwagens luchtbanden of foam- en schuimbanden. Het voordeel van luchtbanden is dat je kleine oneffenheden op het wegdek minder goed voelt. Daarnaast kun je er ook aan denken om een vierwielige kinderwagen aan te schaffen. Door het extra wiel zorgen wagens met vier banden voor meer stabiliteit dan wagens met drie banden.

De iCandy Peach

De iCandy Peach biedt alle opties van de voorgaande punten: de wagen kan zowel interactief ingesteld worden – naar jou gericht – of naar de ‘wereld’, het heeft een makkelijk sluitsysteem, stevige met lucht gevulde banden, met één beweging makkelijk op te vouwen én is verkrijgbaar in moderne kleurstellingen. Je kunt de wagen helemaal naar eigen smaak aanpassen. De wagen groeit ook met je kindje mee, want als je kindje groter wordt, bouw je de reiswieg om tot een zitje. Ook handig: als nummer twee zich aandient, kun je de wagen ombouwen tot een duowagen. Check, check en check!

iCandy Peach
Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

In samenwerking met iCandy

Reageer op artikel:
Check! Hier moet je op letten bij het kopen van een kinderwagen
Sluiten