Zwanger 16 jul 2018 Janne Vogel

Hypnobirthing video’s: een kijkje achter de schermen

Zwangere vrouwen die bevallen met hypnobirthing, zijn diep ontspannen en vertrouwen tijdens de geboorte op hun lichaam. Ze gaan er vanuit dat hun lichaam weet hoe het moet bevallen, en leggen de focus op deze normale lichaamsfunctie. Hoe zo’n ontspannen bevalling eruitziet? We verzamelden een aantal hypnobirthing video’s.

Hypnobirthing klinkt als een soort droom, maar hoe ziet deze ontspannen bevalling er uit bij echte mensen? De volgende video’s geven je een beeld.

Hypnobirthing video’s

Het krijgen van een baby is een hele ervaring, die vrouwen die een hypnobirthing cursus hebben gedaan op een positieve manier proberen te ervaren. Of je het superheftig vindt of niet, ligt namelijk vooral aan hoe goed je kunt ontspannen. Bij hypnobirthing ligt de nadruk op je slimme lichaam en je mentale kracht.

1.

Deze zwangere vrouw bevalt ontzettend rustig in het MMC in Veldhoven. Je kunt zien dat ze zich focust op haar ademhaling en het ontspannen. Zeker aan het einde merk je dat ze toch even schrikt van de pijn, maar ze kan zich al snel weer focussen op het laatste stukje van de bevalling.

2.

In dit filmpje geeft de maker zelf commentaar, zodat je een duidelijk beeld krijgt van haar geboorteproces. Je ziet hoe haar partner haar helpt (kenmerkend voor hypnobirthing) en hoe ze gebruikt maakt van de oefeningen die ze heeft aangeleerd.

3

Ook in deze video komt de ondersteuning van de partner sterk terug. Deze vrouw kiest eveneens voor een badbevalling en maakt overduidelijk gebruik van de hypnobirthing methode.

4.

In dit korte filmpje lijkt de bevalling (of in ieder geval het laatste stukje) heel soepel te verlopen. De baby wordt geboren zonder dat zijn moeder een kik lijkt te geven. Ook in dit filmpje staat de rol van de partner centraal. Eigenlijk schiet de verloskundige pas te hulp op het laatste moment.

5.

Ook deze vrouw bevalt in bad, samen met haar man die geen minuut van haar zijde wijkt. Het filmpje is ietwat vaag, maar je kunt duidelijk zien dat de moeder in kwestie ontspannen is en allesbehalve paniekerig reageert op de weeën en het bevallen in het algemeen.

LEES OOK: Deze prachtige foto’s laten zien dat aanstaande vaders onmisbaar zijn tijdens de bevalling

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Youtube

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hypnobirthing video’s: een kijkje achter de schermen
Sluiten