Hypnobirthing cursus: zelfverzekerd aan je bevalling beginnen

Een hypnobirthing cursus kan je helpen om zelfverzekerd aan je bevalling te beginnen, zodat het je tijdens het baren beter lukt om te ontspannen. Weten dat je lichaam is gemaakt om te bevallen, geeft een bepaald soort rust. Daarnaast kunnen verschillende oefeningen je bevalling comfortabel(er) maken.

Hypnobirthing is een programma dat door de jaren heen doordacht is ontwikkeld om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte. Moeilijke oefeningen zijn niet nodig, het gaat vooral om vertrouwen.

Hypnobirthing cursus

De meeste vrouwen die een kindje krijgen hebben geen interventies of procedures nodig om hun baby veilig en gezond op de wereld te zetten. Het lichaam en de baby weten precies wat ze moeten doen. Bij een cursus hypnobirthing leer je vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, waardoor je kunt ontspannen en je lichaam het werk kunt laten doen. Er worden een aantal belangrijke technieken geoefend, die de gedachten programmeren en het lichaam voorbereiden op een gemakkelijke geboorte.

Hypnobirthing als filosofie

Hypnobirthing is niet alleen een techniek, maar ook een filosofie. Op de website van de Vereniging van HypnoBirthing, staat dat ‘als angst, spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van het geboorteproces, ondraaglijke pijn geen onderdeel hoeft te zijn van de geboorte’. De ‘uitvinder’ van HypnoBirthing, Marie Mongan zegt zelf: ‘Wij geloven dat iedere vrouw de kracht heeft om gebruik te maken van haar natuurlijke instincten en daardoor de beste bevalling mogelijk zal hebben, voor de baby en voor zichzelf.’

LEES OOK: Wat als je geboorteplan niet volgens ‘plan’ verloopt

Welke cursus kies je?

Je kunt hypnobirthing cursussen volgen door heel het land. Bij het kiezen van een cursus is niet alleen de locatie belangrijk, maar ook de aanpak en de begeleider. Als je een heel nuchter persoon bent, word je niet gelukkig van een docent die net iets te zweverig en dramatisch praat over het verschijnsel. Vaak zie je aan een website wel of de aanpak van een docent bij je past. Zo niet, vraag dan om een kennismaking, of bel even.

Wanneer volg je een hypnobirthing cursus?

De cursus bestaat meestal uit vijf wekelijkse lessen van tweeënhalf uur. Daarnaast is het verstandig om thuis te oefenen, omdat de technieken je tweede natuur moeten worden. Je kunt het best met een cursus starten als je rond de twintig weken zwanger bent. Na drieëndertig werken wordt het een beetje krap. Mocht je vijf lessen te veel vinden, dan zijn er ook plekken waar je een cursus van één dag kunt volgen.

Hypnobirthing adresjes
Mucha Mama geeft hypnobirthing cursussen door het hele land. Op de website kun je alle data en locaties bekijken.

Vanuit HypnoBirthing Nederland zijn meer dan honderd hypnobirthing docenten actief door het hele land. Kijk op het kaartje welke docent werkzaam is in jouw buurt.

Ook de docenten van Babycursus.com geven hypnobirthing cursussen door heel Nederland. Check de website voor alle data en locaties.

Naast deze grote centra worden de cursussen in kleiner verband aangeboden.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

HypnoBirthing Nederland

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hypnobirthing cursus: zelfverzekerd aan je bevalling beginnen
Sluiten