De baby 13 dec 2018 Marleen Staal

Waarom huisdieren en baby’s verdacht veel op elkaar lijken

Je viervoetertje en je baby hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt. Misschien niet qua uiterlijk – ook al zijn ze allebei heerlijk aaibaar – als je ze eens goed observeert, zoek dan maar eens de verschillen. Eigenlijk heb je gewoon twee baby’s. 

Huisdieren en baby’s

Ze zijn allebei afhankelijk van jouw verzorging en je kan ze geen minuut uit het oog verliezen of er is alweer iets vies of kapot. Pas wel op dat je niet per ongeluk de hond in de wieg legt na het lezen van dit lijstje. Of dat je door slaaptekort ineens hondenvoer serveert aan le bebe. Al zouden we je wel snappen hoor. Huisdieren en baby’s zijn maar moeilijk uit elkaar te houden, als je de volgende dingen beseft.

Ze verkiezen altijd jouw schoot boven hun eigen slaapplek om lekker weg te doezelen.

Als ze dan eenmaal zoet op een willekeurig plekje op jouw lijf slapen, durf je amper te ademen of te knipperen uit angst ze wakker te maken.

‘s Nachts weten deze monstertjes je allebei toch altijd goed wakker te houden als ze er zin in hebben.

O God. Als die enorme kraaloogjes je aankijken wil je direct alles voor ze doen. Alles.

Het woord ‘kieskeurig’ krijgt een heel nieuwe betekenis bij deze mini-masterchefjes. Schotel je iets voor dat ze niet bevalt? Dan eten ze het ook echt niet op.

Je wilt het liefst 24/7 over die fluweelzachte wangetjes aaien.

Zo bereid je je huisdier voor op de komst van de baby

Als ze eenmaal ontdekt hebben hoe een deurklink werkt, is geen enkele kamer meer veilig in het huis.

Prikjes halen bij de arts is echt een zwarte dag in je agenda. Jij voelt niet alleen hun pijn, maar huilt mee. Voor tien.

En dan hebben we het nog niet eens over die steek in je maag als je de deur achter je dicht trekt en je jouw (harige) baby achterlaat bij je lief.

Opvoedtechnisch verantwoord of niet, met een snoepje heb je ze binnen een paar minuten weer tevreden.

Je kan lekker ongegeneerd de hele dag met een piepstemmetje tegen ze aan kletsen. Ze begrijpen toch (nog) niet wat je zegt, heerlijk!

Een wekker heb je niet meer gezet sinds je om zes uur ‘s ochtends standaard wordt wakker geschreeuwd vanwege ernstige voedseltekorten bij de hulpbehoevenden.

Me-time bestaat niet meer sinds hun komst, je hoeft de wc-deur maar te openen of ze staan je al aan te staren.

Je bent niet alleen hun moeder, maar ook rasentertainer. Je trekt van alles uit de kast om ze te vermaken.

Over speelgoed gesproken. Sta je in de winkel, word je toch weer verleid om dat ene prulletje wat misschien nog net in de overvolle kast past, te kopen.

 

 

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom huisdieren en baby’s verdacht veel op elkaar lijken
Sluiten