What?! Vrouwen gebruiken ineens dit huis- tuin- en keukenmiddel als zwangerschapstest

De traditionele zwangerschapstest is een vrij betrouwbaar en betaalbaar product dat z’n werk over het algemeen prima doet. Toch zijn er vrouwen die een huis- tuin- en keukenproduct inzetten om te ontdekken of ze in verwachting zijn.

Want de nieuwste trend om te ontdekken of je in verwachting bent is, hou je vast: tandpasta. Op internet circuleren eindeloos veel blogs en tutorials waarin wordt uitgelegd hoe deze bizarre techniek werkt. Je knijpt een beetje tandpasta in een potje, vermengd dat met dezelfde hoeveelheid urine en roert. Wanneer de tandpasta verandert van kleur en schuimt… gefeliciteerd, je bent misschien zwanger!

Heel misschien.

Maar waarschijnlijk niet.

LEES OOK: 8 tekenen dat je zwanger bent (voordat je het kunt testen)

Calciumcarbonaat

Volgens experts is deze tactiek namelijk de grootste onzin en is het gewoon een grapje van bloggers en YouTubers. Het aminozuur dat het zwangerschapshormoon hCG aanmaakt, zou voor schuim zorgen wanneer het in aanraking komt met het calciumcarbonaat in tandpasta. Alleen de grap is dat de kans groot is dat al het urinezuur voor dit effect zorgt.

Moge het duidelijk zijn dat het tandpasta-trucje dus eerder een grappig scheikundig experiment is dan een betrouwbare zwangerschapstest. Een test is voor 97% betrouwbaar, en bij twijfel kun je altijd een huisarts raadplegen.

tandpasta

En de techniek staat voor niets: met deze app kunnen mannen hun sperma checken op vruchtbaarheid.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Mama Mia

Reageer op artikel:
What?! Vrouwen gebruiken ineens dit huis- tuin- en keukenmiddel als zwangerschapstest
Sluiten