Hoogzwanger in de zomer? Zo overleef jij die warme dagen

Ben je (hoog)zwanger in de zomer? Poeh, dat valt niet altijd mee. Je zwangere lichaam heeft namelijk net wat meer moeite om die hitte te overleven. Daarom hebben wij gouden tips op een rijtje gezet om die warme zomerdagen gemakkelijk door te komen.

Met de eerste hittegolf achter de rug kunnen we alleen nog maar meer warme dagen verwachten. Nee, geen Gin Tonics drinken op het terras of uitgebreid bakken in het zonnetje voor jou, want er is een klein murmeltje in jouw buik die het daar niet mee eens is.

Staat er een zonnige vakantie op de planning, of blijf je thuis en wordt er mooi weer verwacht? Wanneer je de onderstaande tips doorleest, ben je weer helemaal op de hoogte. Hallo, lekker warm weer!

1. Drink voldoende

Zwanger of niet, met warm weer is het uitermate belangrijk dat je genoeg drinkt. Probeer minimaal drie liter op een dag te drinken. Moeite met ‘saai’ kraanwater? Maak een lekker drankje door munt, citroen of frambozen toe te voegen aan je water. Zo is je saaie drankje in één klap lekker.

2. Vermijd de zon

Wanneer je je lichaam blootstelt aan de zon, krijg je die warmte moeilijk weer uit je lichaam. Het resultaat: je kunt je warmte ‘s avonds niet kwijt. Je kunt dit het beste voorkomen door tussen 11.00 en 17.00 niet in de zon te gaan zitten. Tussen dit tijdstip is de zonkracht namelijk op z’n sterkst. Moet je toch de zon in? Een (zonne)hoed, luchtige kleding en zonnebrand met een hoge beschermingsfactor zijn essentials voor in je tas.

LEES OOK: 21 dingen die iedere vrouw die in de zomer zwanger is herkent

3. Pas op voor zout

Door (te) veel zout eten houd je vocht vast. Probeer dit te voorkomen. Mijd kant en klaar maaltijden, fastfood en andere producten waar een grote hoeveelheid zout in zit.

4. Voetenbadje!

Koel in één keer af door je voeten in een koud voetenbadje te leggen. Buiten in de schaduw of binnen, een klein voetenbadje kan overal mee naar toe. En een groot voordeel: zo’n voetenbad is ook nog eens lekker voor je gezwollen enkels. Iets met twee vliegen in één klap.

5. GENIET!

Dat je niet in de zon mag liggen bakken, betekent niet dat je binnen moet gaan zitten. Bel je vriendinnen en ga lekker picknicken in het park. In de schaduw, uiteraard.

6. Stress? NO!

Probeer het met deze warme dagen zo rustig mogelijk aan te doen. Dat betekent dus dat stress uit den boze is. Bieden mensen uit je omgeving hun hulp aan? Maak daar gebruik van! En onthoud: alles wat vandaag niet kan, lukt morgen wel. Wanneer het tien graden kouder is, bijvoorbeeld.

LEES OOK: Waarom je vol trots je blote zwangere buik mag laten zien deze zomer

7. Doe een dutje

Een manier om de hitte iets draaglijker te maken, is met een dutje. De kans is groot dat je ‘s nachts moeilijk slaapt (lees: zowel door de baby als door de warmte). Zie je ‘s middags de kans om even op de bank te ploffen? Maak daar dan gretig gebruik van.

8. Voetjes omhoog

Last van opgezwollen enkels, kuiten en voeten? De beste manier om hier zo min mogelijk last van te hebben, is ze omhoog te houden. Wat dacht je van hangen in een hangmat, bijvoorbeeld? Geniet van een zomerbriesje én ga die ellendige zwellingen tegen.

9. Lichte kleuren

Slecht nieuws als jouw garderobe vooral uit zwarte kleding bestaat: je kunt namelijk echt het beste lichte kleding aantrekken als het warm is. Zwarte kleding neemt hitte op, terwijl witte kleding die warmte juist afkaatst.

Handig! Deze dingen zijn extra goed om te eten tijdens je zwangerschap

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hoogzwanger in de zomer? Zo overleef jij die warme dagen
Sluiten