Zwanger 15 mrt 2019 Chiara Izelaar

Ahh! Dit is waarom je hond graag op je babybuik slaapt

Je hond is je allerbeste maatje en daarom vertroetel je ‘m maar al te graag. Maar nu je zwanger bent heb je minder energie om je viervoeter uit te laten en met ‘m te spelen. Gelukkig lijkt je huisdier hier helemaal geen problemen mee te hebben. Trouw als ‘ie is legt je hond z’n koppie op je buik zodra je uitgeput op de bank neerploft. En ook als je een dutje doet ligt je kameraad fijn tegen je babybuik aan. Het lijkt wel alsof je hond je kleintje al aan het verwelkomen is, want hij is simpelweg niet weg te slaan van je belly. Maar waarom is je viervoeter eigenlijk zo geobsedeerd met jouw baby bump? 

Speurneus

Wanneer je in verwachting bent gieren de zwangerschapshormonen door je lichaam. Deze hormonen zorgen ervoor dat je lichaam veel veranderingen doormaakt. Zo veranderen je borsten van vorm, je vagina van kleur en je lichaam van geur. En laten onze trouwe viervoeters nu net de beste speurneuzen op de planeet zijn! Als je net zwanger bent zal je hond dit niet meteen doorhebben, maar jouw veranderende lichaamsgeur triggert je huisdier voldoende om een oogje in het zeil te houden. Daarom waakt jouw beestje goed over jou en – al heeft ‘ie dit nog niet door – kleintje.

via GIPHY

Bescherming

Maar de zichtbare veranderingen laten natuurlijk niet lang op zich wachten. Honden (en katten!) zijn nog gevoeliger voor fysieke wendingen. Denk hierbij aan een nieuw interieur, zoals de babykamer of lichamelijke veranderingen, zoals jouw babybuik. Daarnaast zijn honden meesters in het lezen van lichaamstaal. Zodra je niet meer zo soepel beweegt als gewoonlijk en flink begint te puffen raakt je viervoeter zich nog bewuster van het feit dat zijn baasje niet helemaal normaal functioneert. Uit bescherming is je hond geneigd om zo dicht mogelijk bij je in de buurt te blijven. Je hond verschijnt letterlijk overal waar jij bent; cute! 

via GIPHY

Voorbereiding

Natuurlijk heeft iedere hond een eigen persoonlijkheid. Daarom kan het zo zijn dat jouw hond niet zo positief op je babybuik reageert. Hoewel de meeste honden aanhankelijk worden en je troost bieden, kunnen sommige viervoeters schuchter, angstig of zelfs agressief worden. De kleinste veranderingen kunnen dit soort negatieve emoties teweeg brengen bij je huisdier. Experts raden daarom aan om je hond goed voor te bereiden op de komst van jullie nieuwe gezinslid. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk wandelen met je hond, terwijl je de – nu nog – lege kinderwagen voor je uitduwt. Ben je benieuwd naar meer tips? Hier lees je alle ins and outs over het voorbereiden van je huisdier op de komst van je baby. 

via GIPHY

Lees meer artikelen over baby’s en huisdieren:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ahh! Dit is waarom je hond graag op je babybuik slaapt
Sluiten