Nieuwtjes 15 nov 2018 Leanne Hansma

Goed nieuws voor homostellen met een kinderwens! Straks kunnen ze in Nederland terecht

Niet alleen vrouwen kennen het fenomeen rammelende eierstokken. Ook mannen snappen het oergevoel van voortplanting en kunnen daarom last hebben van klapperende… eh.. vul zelf maar in.

Made in Holland

Goed nieuws voor homostellen, want vanaf volgend jaar kan die kinderwens een stuk makkelijker werkelijkheid worden! Nu moeten de wensouders nog naar het buitenland, maar vanaf 2019 kunnen ze in Nederlandse klinieken terecht voor IVF als ze een draagmoeder hebben. Dat meldt het televisieprogramma De Monitor.

IVF-klinieken

Homostellen kunnen straks terecht bij twee IVF-klinieken voor het draagmoederschap. Volgens De Monitor gaat het om MC Kinderwens in Leiderdorp en Nij Geertgen in Elsendorp. Er zit nog wel verschil in de trajecten van de klinieken. Bij MC Kinderswens is de draagmoeder ook de eiceldonor. Bij Nij Geertgen hoeft de draagmoeder niet de eiceldonor te zijn.

LEES OOK: Alles wat je moet weten over de kosten van vruchtbaarheidsbehandelingen

‘Ik vind het te gek voor woorden dat homostellen, maar ook vrouwen met bijvoorbeeld oncologische klachten, naar het buitenland moeten gaan om daar hun kinderwens in vervulling te laten gaan,’ zegt directeur Marc Scheijven van IVF-kliniek Nij Geertgen.

Ook het VUmc in Amsterdam en het Isala Fertiliteitscentrum in Zwolle bekijken de mogelijkheid voor het aanbieden van het IVF-draagmoederschap. Bij het VUmc kunnen nu al heterostellen met een kinderwens terecht voor IVF, maar wel met bepaalde voorwaarden.

Draagmoederschap

De homostellen kunnen straks makkelijker hun kinderwens in Nederland vervullen door de versoepelde voorwaarden van het draagmoederschap in de Embryowet. Maar niet alleen voor homostellen is dit een kans. Ook voor lesbische- en heterostellen met een kinderwens is dit héél mooi nieuws!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

NOS.nl

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor homostellen met een kinderwens! Straks kunnen ze in Nederland terecht
Sluiten